Menu

12. otvoreno kadetsko prvenstvo Varaždinske županije u šahu

Od 3. do 5. svibnja 2019. godine u Varaždinskim Toplicama održano je 12. otvoreno kadetsko prvenstvo Varaždinske županije u šahu u organizaciji ŠŠK „Mladost“ iz V. Toplica u suradnji s Osnovnom školom “A. i I. Kukuljevića” iz V. Toplica. Natjecanje se organizira sa ciljem popularizacije šaha kod djece i mladih, napose u Varaždinskoj županiji, i dio je projekta „Strategija uvođenja šaha u osnovne škole Varaždinske županije“ kojeg provode Varaždinska županija – Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i sport i Šahovski savez Varaždinske županije.

Odigrana su tri odvojena turnira, A turnir (do 16 godina), B turnir (do 12 godina) te turnir mladih nada (turnir početnika), a nastupilo je ukupno 87 djece, od kojih je četvero bilo iz Slovenije. Troje prvoplasiranih na A i B turniru turniru osvojilo je pehare, a podijeljene su i brojne medalje po kategorijama. Svaki natjecatelj mogao je odabrati neku od ponuđenih predmetnih nagrada.

Na A turniru pobijedio je Jaka Kočar iz Slovenije, član ŠD Radenska – Pomgrad, drugi je bio Damian Vučenović iz ŠK Zagreb, a treći Žankarlo Krnjak, član ŠK Vrustun 1252 iz Vurnovca. Od igrača ŠŠK Mladost iz Varaždinskih Toplica na A turniru nastupilo je 6 igrača. Najbolji među njima bio je Filip Križanić na ukupno 10. mjestu, osvojivši i medalju za najboljeg kadeta iz Varaždinske županije u kategoriji do 16 godina, 13. je bio Petar Kanešić, 20. Hrvoje Hostnjak, 27. Petar Križanić, 30. Matej Modrić i 31. Patrik Sakač. Napomenimo da Filip i Petar Križanić, Hrvoje Hostnjak i Adrian Petrus (igrač ŠŠK Marof iz Novog Marofa te dvojno registriran za kadetsku ekipu ŠŠK Mladost) nisu odigrali zadnje kolo jer su direktno sa šahovskog natjecanja krenuli na put u Pulu kako bi sudjelovali na tamošnjem Festivalu natematike.

Na B turniru prva tri mjesta zauzeli su članovi ŠK Zagreb: 1. Vibor Frouth, 2. Diara Vučenović i 3. Fran Rautner. ŠŠK Mladost zastupala su 4 igrača, a najbolji plasman ostvario je Mislav Matkun na 7. mjestu. 12. je bio Luka Lončarić, 14. Vedran Ljubić, a 43. Dorian Sakač koji je zbog bolesti odigrao samo dva od ukupno 7 kola.

Osvajači medalja po kategorijama su:

Najuspješnija igračica A turnira: Petra Kovač, ŠŠK Konaki, Novo Virje

Najuspješnija igračica B turnira: Paula Friščić, ŠK Ivanec, Ivanec

Najuspješniji kadet A turnira iz Varaždinske županije: Filip Križanić, ŠŠK Mladost, Varaždinske Toplice

Najuspješnija kadetkinja A turnira iz Varaždinske županije: Helena Kolarek, ŠK Ivanec, Ivanec

Najuspješniji kadet B turnira iz Varaždinske županije: Martin Herceg, ŠD Varaždin, Varaždin

Najuspješnija kadetkinja B turnira iz Varaždinske županije: Tanja Vusić, Radovan

Najuspješnija kadetkinja do 14 godina: Ela Grdenić, ŠK Donja Stubica, Donja Stubica

Najuspješniji kadet do 14 godina: Josip Koštić, ŠŠK Koprivnica, Koprivnica

Najuspješniji kadet do 12 godina: Jan Horčička, ŠŠK Koprivnica, Koprivnica

Najuspješniji kadet do 11 godina: Leo Lovreković, ŠK Križevci, Križevci

Najuspješniji kadet do 10 godina: Max Poljan, ŠD Varaždin, Varaždin

Najuspješniji kadet do 9 godina: Robert Frouth, ŠK Zagreb, Zagreb

Najuspješniji kadet do 8 godina: Filip Apostolovski, ŠK Travno, Zagreb

Najuspješniji kadet do 7 godina: Luka Lovreković, ŠK Križevci, Križevci

Najmlađi igrač bio je Fran Sarač, član ŠD Međimurje iz Čakovca.

Odigran je i „Turnir mladih nada“, odnosno turnir šahovskih početnika, na kojemu je pobjedio Jakov Levatić iz Beletinca, drugi je bio Teo Mičuda iz ŠŠK Mladost Var. Toplice, a treća Mia Jurša, također članica ŠŠK Mladost Var. Toplice.

I na turniru mladih nada dodijeljene su medalje po kategorijama:

Najuspješnija igračica turnira: Ana Kanešić, ŠŠK Mladost, Varaždinske Toplice

Najuspješniji kadet turnira mladih nada iz Varaždinske županije: David Šestak, ŠŠK Mladost, Varaždinske Toplice

Najuspješnija kadetkinja turnira mladih nada iz Varaždinske županije: Karla Detelj, ŠŠK Mladost, Varaždinske Toplice

Turnir je i ove godine bio odlično organiziran, a prijenos uživo šahovskih partija s turnira već je uobičajen kad je organizator ŠŠK Mladost iz Varaždinskih Toplica. Tako se uživo moglo pratiti partije s 10 ploča A turnira i 6 ploča B turnira.

Rezultati turnira, snimljene i partije i ostali podaci o turniru mogu se pronaći na stranici http://sah-mladost.hr/12openvz2019/.

1 — 6
2 — 6
3 — 6
4 — 6
5 — 6
6 — 6
09.05.2019
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content