Menu

2. PUŽ u školskoj godini 2018./2019

30.11.2018. u Područnoj školi Črešnjevo održan je drugi od ukupno pet turnira četvrte sezone Pojedinačnog učeničkog županijskog prvenstva u šahu, popularnog PUŽ-a. Nastupio je rekordan broj djece iz 20 osnovnih škola i 2 srednje škole iz naše županije, njih ukupno 148.

Naša škola imala je 11 predstavnika u natjecanju osnovnih škola te 4 bivša učenika škole na turniru srednjih škola.

Na turniru nižih razreda ukupno je sudjelovalo 84 učenika. Pobijedio je Adrian Petrus iz Bisaga, drugi je sa istim brojem bodova bio Max Poljan iz VI. OŠ Varaždin, a treći Martin Herceg, također iz VI. OŠ Varaždin. Najbolje djevojčice bile su Paula Friščić iz Ivanca, Maša Martinec iz Sračinca i Vanesa Prekrit iz Ivanca. Od naših odličan rezultat ostvarili su Vedran Ljubić na 5. mjestu i Luka Lončarić na 9. mjestu.

Ostali učenici naše škole na turniru nižih razreda zauzeli su sljedeća mjesta:

  1. Matej Hokman
  2. Jura Dolenec
  3. Mia Jurša
  4. Ana Kanešić
  5. Teo Mičuda

Na turniru viših razreda nastupilo je 57 učenika. Drugu pobjedu zaredom ostvario je Petar Križanić, a kao i na 1. turniru drugi je bio Matej Friščić iz Ivanca. Treći je bio Fran Supančić iz VI. OŠ Varaždin. Najbolja djevojčica bila je Barbara Kelava iz VI. OŠ Varaždin zauzevši odlično 4. mjesto u ukupnom poretku, a 2. i 3. bile su Janja i Jelena Inkret iz Druškovca. Od naših učenika uspješni su bili i Petar Kanešić na 10. mjestu, Matej Modrić na 16. mjestu i Mislav Matkun na 22. mjestu.

Na turniru srednjih škola prva dva mjesta osvojili su bivši učenici naše škole, Hrvoje Hostnjak, učenik Elektrostrojarske škole, je bio prvi, a Filip Križanić iz Prve gimnazije Varaždin drugi. Treće mjesto osvojio je Matija Njegač iz Elektrostrojarske škole. Borna Matkun (Elektrostrojarska škola) je bio 5., a Luka Hereković (Elektrostrojarska škola) 6.

Kompletni rezultati natjecanja, fotografije, ukupni poredak i prijenosi nekih partija mogu se pronaći na web stranici http://sah-mladost.hr/2puz2018/.

1 — 8
2 — 8
3 — 8
4 — 8
5 — 8
6 — 8
7 — 8
8 — 8
03.12.2018
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content