Menu

4. PUŽ u školskoj godini 2017./2018. u Druškovcu

U Područnoj školi Druškovec je 9.ožujka 2018. održan četvrti od ukupno pet šahovskih turnira Pojedinačnog prvenstva učenika osnovnih škola Varaždinske županije za 2017/18. godinu. Postavljen je novi rekord po broju natjecatelja – 128, a OŠ A. i I. Kukuljevića iz Var. Toplica predstavljalo je njih devetero.

Na zadnja dva turnira PUŽ-a natjecatelji se prema plasmanu dijele na 6 odvojenih turnira, po tri kod viših i nižih razreda. Na A turnirima nastupilo je po 8 najboljih prema trenutnom ukupnom plasmanu, na B turnirima po 8 sljedećih te na C turnirima svi ostali.

OŠ A. i I. Kukuljevića iz Varaždinskih Toplica imala je dva predstavnika na A turniru, Hrvoja Hostnjaka i Filipa Križanića, koji se uobičajeno izmjenjuju na prva dva mjesta. Ovog puta pobijedio je Hrvoje Hostnjak, a drugi je bio Filip Križanić. Treće mjesto osvojio je Leonardo Petriš iz PŠ Druškovec.

Na B turniru viših razreda pobijedio je Petar Rušec iz PŠ Druškovec, a naša predstavnica Tina Šebrek osvojila je 6. mjesto.

Na C turniru viših razreda nismo imali predstavnika, a pobijedila je Marta Maloić-Surko iz PŠ Druškovec.

Na A turniru (niži razredi) pobijedio je Max Poljan iz VI. OŠ Varaždin, a predstavnici naše škole zauzeli su sljedeća četiri mjesta: Petar Križanić bio je drugi, Mislav Matkun treći, Luka Lončarić četvrti, a Petar Kanešić peti.

Na B turniru nižih razreda nismo imali predstavnika, a pobijedio je Adrian Petrus iz OŠ Bisag.

Na C turniru od naših nastupili su Vedran Ljubić zauzevši na kraju 9. mjesto te Jura Dolenec koji je bio 11. Pobjednik C turnira za niže razrede bio je David Klopotan iz II. OŠ Varaždin.

Zadnji turnir Pojedinačnog prvenstva učenika osnovnih škola Varaždinske županije za 2017/18. godinu održat će se u sklopu Festivala šaha 07.04.2018. u Varaždinu.

Detalji o turniru sa svim rezultatima i prikazom partija A turnira nižih razreda dostupni su na web stranici http://sah-mladost.hr/4puz2018/.

1 — 2
2 — 2
13.03.2018
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content