Menu

Barokne večeri u Varaždinskim Toplicama

Djela Johanna Sebastiana Bacha i nastup Potkalničkih plemenitaša u crkvi sv. Martina

Varaždinske Toplice su i ove godine ugostile dio programa 48. Varaždinskih baroknih večeri. U župnoj crkvi sv. Martina koncert su održali violončelist Krešimir Lazar i orguljaš i čembalist Krešimir Has.

U sklopu programa „Remek-djela barokne glazbe III.“ našla su se djela Johanna Sebastiana Bacha, tri sonate za violu da gambu i čembalo obligato. Varaždinske Toplice tako su ponovno bile dio jednog od najpoznatijih svjetskih baroknih festivala kojem je ove godine zemlja partner bio Japan.

Krešimir Lazar i Krešimir Has cijenjeni su glazbenici, osvajači brojnih domaćin i inozemnih nagrada. Violončelist Krešimir Lazar rođen je u Varaždinu gdje je završio osnovnu i srednju glazbenu školu. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi Valtera  Dešpalja kod kojega je ujedno i magistrirao. Voditelj i solist je Varaždinskog komornog orkestra, te je solist i suosnivač ansambla Camerata Garestin te klavirskog trija Amadeus trio Zagreb.

Orguljaš i čembalist Krešimir Has svoju je umjetničku djelatnost usmjerio ka glazbi visoke renesanse i baroka, redovito nastupajući na svim relevantnim glazbenim, a posebice specijaliziranim pozornicama Republike Hrvatske, a nastupa i u inozemstvu.

Prije samog koncerta ispred župne crkve nastupili su članovi Udruge „Potkalnički plemenitaši“ koji se bave očuvanjem kulturno-povijesne baštine potkalničkog prigorja, a naročito tradicije potkalničkog plemstva. Posjetiteljima se predstavila plesna skupina koja njeguje tradicionalno-salonske plesove europske društvene dvorske kulturne baštine iz prve polovice 19. stoljeća.

1 — 20
2 — 20
3 — 20
4 — 20
5 — 20
6 — 20
7 — 20
8 — 20
9 — 20
10 — 20
11 — 20
12 — 20
13 — 20
14 — 20
15 — 20
16 — 20
17 — 20
18 — 20
19 — 20
20 — 20
04.10.2018
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content