Menu

Besplatan prijevoz učenika Područne škole Poljana Gornja

Grad Varaždinske Toplice financirat će organizirani prijevoz učenika Područne škole Poljana Gornja, Osnovne škole Svibovec, iz naselja Rukljevina, Grešćevina i Poljana Donja.

Zbog nedovoljne udaljenosti svojih domova od škola, učenici iz navedenih naselja dosada nisu bili uključeni u organizirani prijevoz te su do škole išli pješice ili su ih vozili roditelji. Uzimajući u obzir apele roditelja te vodeći brigu o sigurnosti djece, Grad Varaždinske Toplice odlučio je uključiti se u financiranje i omogućiti djeci besplatan i siguran prijevoz do škole. Za tu je svrhu iz proračunskih sredstava Grada za 2020. godinu izdvojeno 18.000 kuna.

– Iako su ta naselja u krugu dva kilometra od škole, javila se potreba za organiziranim prijevozom. Ceste kojima su djeca pješačila su dosta prometne, zavojite i nepregledne pa su se roditelji dosad organizirali međusobno i vozili djecu. U dobroj suradnji s Osnovnom školom Svibovec izašli smo im u susret jer nam je sigurnost djece najvažnija. Odmah smo reagirali i osigurali sredstva u proračunu Grada, ne samo za ovu školsku godinu, već za cijelu kalendarsku – istaknula je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

Odluku Grada o financiranju pozdravila je i ravnateljica Osnovne škole Svibovec Melita Mesarić.

– Dolazak djece u našu Područnu školu bio je problem zbog prometnih cesta koje nemaju nogostup. Roditelji su se bojali slati djecu pješice u školi, pa su ih sami vozili te su apelirali na potrebu organiziranja prijevoza autobusom. Zahvaljujem se Gradu na reagiranju i omogućavanju učenicima siguran put do škole – rekla je ravnateljica Mesarić.

Organiziranim prijevozom do Područne škole Poljana Gornja podignuta je razina sigurnosti učenika u prometu, a trenutno ga koristi 15 učenika.

18.02.2020
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content