Menu

Celijakija – bolest brojnih lica, hrana kao lijek

GRAD VARAŽDINSKE TOPLICE I UDRUGA OBOLJELIH OD CELIJAKIJE SJEVEROZAPADNE HRVATSKE POZIVAJU VAS NA PREDAVANJE O CELIJAKIJI I KULINARSKU RADIONICU GLUTEN FREE POD NAZIVOM

„CELIJAKIJA- BOLEST BROJNIH LICA, HRANA KAO LIJEK“

DATUM: 13.06.2019.god.

MJESTO: DVORANA „LJUBELJ“ TRG SLOBODE 14, VARAŽDINSKE TOPLICE

VRIJEME: POČETAK U 17 SATI

Dr. Igor Šegović ,specijalista pedijatar,subspecijalist dječje gastroenterologije,hepatologije i prehrane govorit će o celijakiji, kroničnoj , autoimunoj bolesti, o bolestima povezanih s celijakijom te o postupku koji se provodi kod sumnje na celijakiju do postavljanja konačne dijagnoze. Također će govoriti o važnosti striktne bezglutenske prehrane kao jedinom lijeku za oboljele od celijakije te odgovoriti zašto je celijakija bolest brojnih lica.

Voditeljica kulinarske radionice gluten free, Marija Goričanec prikazat će pripremu kruha od brašna heljde bez glutena i štrudle s jabukama bez glutena. Uz savjete kako pravilno izabrati namirnice za pripremu sigurnog obroka bez glutena te gdje se sve može skrivati gluten, također će govoriti o pravilima koja treba provoditi u bezglutenskoj kuhinji.

Predavanje i kulinarska radionica gluten free namijenjeni su oboljelima od celijakije, osobama alergičnim na pšenicu, osobama koje su intolerantne na gluten te svima onima koji se bave pripremom hrane i željeli bi pravilno pripremiti hranu bez glutena.

Za sve prisutne pripremljeni su recepti, brošure o celijakiji i edukativni materijali.

Predstaviti će se i proizvodi bez glutena i pripremiti degustacija bezglutenskih delicija.

SVI STE DOBRODOŠLI !

05.06.2019
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content