Menu

„Čista petica“ Varaždinskim Toplicama za proračunsku transparentnost

Grad Varaždinske Toplice ocijenjen je najvišom ocjenom 5 za proračunsku transparentnost. Rezultate ocjenjivanja transparentnosti svih 576 jedinica lokalne samouprave objavio je Institut za javne financije. Ovakva visoka ocjena dokaz je transparentnog upravljanja javnim dokumentima grada i u potpunosti ovisi o angažmanu djelatnika i gradske vlasti. Što se shodno ovoj ocjeni za Grad Varaždinske Toplice može reći da je na najvišem nivou. Naravno, sav taj trud u cilju je maksimalnog informiranja građana o trošenju proračunskog novca i ulaganja u komunalnu, prometnu, komunikacijsku i naravno socijalnu infrastrukturu na području grada.
– Prosječna proračunska transparentnost, izražena brojem proračunskih dokumenata objavljenih na službenim mrežnim stranicama, je 3,9 od mogućih 5. Svake se godine objavljuje sve više dokumenata, pa ovogodišnji prosjek županija iznosi 4,9, gradova 4,3, a općina 3,8. Međutim, usprkos vrlo dobrim prosjecima i ohrabrujućim trendovima, još uvijek se samo županije u potpunosti pridržavaju zakona. Mnogo je gradova i još više općina koje ne objavljuju čak ni one zakonom obvezne dokumente, a još je veći broj gradova i općina, pa čak i tri županije, koji ne slijede preporuke Ministarstva financija – stoji u objašnjenju Instituta za javne financije.

1 — 2
2 — 2
05.07.2019
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content