Menu

Grad Varaždinske Toplice za rad svojih udruga osigurao 250.000 kuna

Gradonačelnica Ratković: Zahvaljujući njima društvo je raznolikije i bogatije!

Grad Varaždinske Toplice ove je godine za rad svojih udruga osigurao 250.000 kuna. Riječ je o bespovratnim sredstvima koje svojim udrugama dodjeljuje svake godine kako bi im olakšao provođenje programa i projekata važnih za podizanje kvalitete života građana i napredak i razvoj Grada.

Ove godine bespovratna sredstva ostvarile su ukupno 32 udruge s čijim je predstavnicima gradonačelnica Dragica Ratković u četvrtak potpisala ugovore. Naglasivši kako već ova brojka pokazuje da su Varaždinske Toplice grad bogat udrugama, gradonačelnica Ratković zahvalila im je na svemu što čine kako bi toplički kraj bio ugodnije mjesto za život.

– Varaždinske Toplice nastoje biti servis svojim građanima zbog čega rado financiramo rad udruga koje svoje aktivnosti provode na području Grada i tako doprinose njegovom razvitku. Možemo se zaista pohvaliti velikim brojem udruga koje se bave različitim područjima i zbog kojih je društvo raznolikije i bogatije. Osim što čuvaju našu tradiciju, kulturu i baštinu, one svojim aktivnostima obogaćuju društveni život naših građana i istinski su promotor Varaždinskih Toplica – rekla je Ratković.

Zadovoljstvo zbog dobre suradnje s Gradom i gradonačelnicom izrazila je i Jasmina Valent, članica Upravnog odbora Moto kluba Aqua Bikers iz Varaždinskih Toplica koji će dobivene potpore iskoristiti za organizaciju već tradicionalnog moto susreta.

-Ovu tradicionalnu dvodnevnu manifestaciju koju održavamo u srpnju u Varaždinskim Toplicama ne posjećuju samo motoristi, nego i naši sugrađani, ali i građani iz okolnih mjesta. Prošle smo godine imali pet tisuća posjetitelja, a nadamo se da će tako biti i ove – rekla je Valent i dodala kako se uvijek rado uključuju u sve gradske manifestacije.

Jedna od udruga koja je ostvarila potpore je i toplička Udruga žena „Naši cajti”, a dopredsjednica Esma Golubić pojasnila je kako će dobivena sredstva utrošiti uglavnom za izradu torbi i suvenira s porukom iz Varaždinskih Toplica. Riječ je o odličnoj turističkoj promociji, a u dogovoru s turističkim vodičima svoje artikle izlagat će na iskopinama.

-Ako turisti kupe torbu s porukom „Vrnul se bum nazaj u Varaždinske Toplice” ili „U Varaždinske Toplice po zdravlje”, to će korisno i njima i nama. Trebamo se što više predstaviti u svijetu jer nam većinom dolaze strani turisti – kazala je Golubić naglasivši kako im Grad uvijek stoji na raspolaganju kada je potrebno.

I Udruga „Naši cajti” rado se uključuje u sve manifestacije zbog čega je dopredsjednica Golubić pohvalila suradnju s Gradom.

-Suradnja s gradom je odlična, međusobno si pomažemo i učestvujemo u svakoj turističkoj manifestaciji – zaključila je.

1 — 9
2 — 9
3 — 9
4 — 9
5 — 9
6 — 9
7 — 9
8 — 9
9 — 9
13.05.2022
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content