Menu

„Klokan bez granica“ u topličkoj školi

Već dugi niz godina toplički učenici vrlo uspješno sudjeluju na međunarodnom matematičkom natjecanju „Klokan bez granica“.

Udruga “Klokan bez granica” međunarodnog je karaktera i okuplja predstavnike velikog broja Europskih zemalja. Njezin je cilj popularizirati matematiku i omogućiti širenje osnovne matematičke kulture. Glavna joj je zadaća organizacija igre – natjecanja “Matematički klokan” koja popularizira matematiku među mladima. Namjera je motivirati učenike da se bave matematikom izvan redovitih školskih programa. Moto igre – natjecanja “Matematički klokan” je: bez selekcije, eliminacije i finala.

Ove je godine natjecanje organizirano u četvrtak, 22.ožujka 2018. u isto vrijeme, po lokalnom vremenu, u svim zemljama sudionicama. Učenici su bili raspoređeni po kategorijama. Skupina Pčelice (2. razred) i  Leptirić (3. razred) rješavali su 12 zadatka, a sve ostale skupine po 24 zadatka: Ecoiler (4. i 5. razred), Benjamin (6. i 7. razred) te Cadet (8. razred i 1. razred srednje škole). Zadatci su raznovrsni i poredani od lakših prema težima, a za svaki je zadatak ponuđeno pet odgovora od kojih je samo jedan ispravan.

U našoj su školi ove godine sudjelovala 63 učenika.

1 — 2
2 — 2
26.03.2018
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content