Menu

Ministrica Murganić predvodila radni sastanak „Katarine Zrinski“

U posjeti Varaždinskim Toplicama boravila je Nada Murganić, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Jedan od povoda posjetu bila je obilježavanje 20. obljetnice osnutka Zajednice žena „Katarina Zrinski“ Varaždinske županije i Grada Varaždina.

Ministrica Murganić kao predsjednica Zajednice žena „Katarina Zrinski“ je predvodila radni sastanak Središnjeg odbora Zajednice žena.

– Mi smo zajednica političke organizacije i imamo svoju ulogu kao dužnosnice, kao zastupnice i kao članice raznih tijela na lokalnoj razini. Razgovarale smo o tome što je Vlada Republike Hrvatske za vrijeme svog mandata učinila, koji su programski zadaci na Vladi i na koji način te stvari možemo prezentirati građanima, budući da smo mi predstavnice iz svih županija i gradova. S druge strane želimo biti u kontaktu s građanima i njihova razmišljanja, stavove i potrebe prenijeti na državnu razinu, odnosno na državnu vlast. Činjenica je da činimo respektabilnu snagu i brojku te da se nakon ovog saziva više neće moći razmišljati o ozbiljnim političkim garniturama izvršne vlasti na svim razinama bez žena – istaknula je tom prigodom ministrica i predsjednica Zajednice žena „Katarina Zrinski“, Nada Murganić.

– Od kada je osnovana Zajednica žena „Katarina Zrinski“ i od kada su žene zauzele svoje pozicije u društvu, sredinama iz kojih dolaze i u stranci, baš kao što je to u obiteljima, da je HDZ postala najjača stranka u Hrvatskoj. Zahvaljujem svima koji nas podržavaju i prate te podupiru naš rad – dodala je Nadica Dreven Budinski, predsjednica Županijske organizacije Zajednice žena „Katarina Zrinski“.

Boravak u Varaždinskim Toplicama ministrica Murganić je iskoristila i za obilazak Dječjeg vrtića „Tratinčica“, gdje se uvjerila kako napreduju radovi na uređenju senzorne dvorane, jedinstvenog projekta koji se dijelom sufinancira sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

– Naš rad, želja i potreba za otvaranjem senzorno integracijske dvorane u redovnom radu odgojno obrazovnog procesa Dječjeg vrtića „Tratinčica“ temelji se na radu s djecom redovne krivulje razvoja, bez odstupanja i samom prevencijom. Iz tog smo razloga smatrali bitnim dvoranu koju smo dobili na korištenje od našeg osnivača Grada Varaždinskih Toplica, opremiti najsuvremenijom opremom koja potiče razvoj i stimulaciju što više osjetilnih područja. Tako će dvorana biti namještena mekanim plohama za hodanje, penjalicama, vrtuljcima, terapeutskim loptama i ogledalima, kako bismo djeci pružili pune podražaja koje, nažalost, današnje generacije zbog suvremenog „sjedilačkog“ načina života i sve većoj prisutnosti ekrana svih vrsta, više nemaju priliku doživjeti – pojasnila je Linda Novačić, ravnateljica Dječjeg vrtića „Tratinčica“.

Proslava okrugle obljetnice Županijske organizacije Zajednice žena „Katarina Zrinski“ potom se preselila na Veliku scenu varaždinskog HNK-a, gdje je održan humanitarni koncert pod nazivom „Vječne melodije“.

1 — 13
2 — 13
3 — 13
4 — 13
5 — 13
6 — 13
7 — 13
8 — 13
9 — 13
10 — 13
11 — 13
12 — 13
13 — 13
23.11.2018
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content