Menu

Najčitači i terenska nastava u Varaždinu

U ponedjeljak, 7. studenog, na svečanosti u Županijskoj palači u Varaždinu proglašeni su najčitači Varaždinske županije za školsku godinu 2015./2016. Priznanje u obliku novoizdane knjige Siniše Cmrka „Zvrk domaćinstvo“ dobila je i učenica topličke škole Tea Borček.
Na svečanosti su, već tradicionalno, uz učenike osnovnih škola priznanja primili i učenici-najčitači srednjih škola te članovi gradskih knjižnica u županiji koji su imali najviše posuđenih knjiga.
Kraćim video isječcima polaznici Centra izvrsnosti Varaždinske županije ukazali su na potrebu za čitanjem, ali i na ljepotu čitanja.

Učenici trećih razreda topličke škole i PŠ Petkovec su u petak, 4. studenog, bili na terenskoj nastavi u Varaždinu s učiteljicama Ružicom Erić, Biserkom Bešenić i Natalijom Bešenić.
Cilj je terenske nastave bio upoznati Varaždin kao kulturno, administrativno i gospodarsko središte Varaždinske županije te simbole Varaždina – Gradsku vijećnicu, groblje, gotičko-renesansnu utvrdu Stari grad.
Učenici su posjetili Entomološki muzej koji nudi slikoviti i atraktivni prikaz svijeta kukaca u njihovom prirodnom staništu. Slijedila je lagana šetnja do Staroga grada gdje su razgledali tvrđavu izvana, prošetali bedemima i nasipima i na kraju posjetili Gradski muzej Varaždin smješten u tvrđavi.
Šetnjom kroz grad upoznali su se s palačama, ulicama, trgovima, Korzom, Gradskom vijećnicom, katedralom, zgradom Hrvatskog narodnog kazališta i ostalim znamenitostima Varaždina.
Za kraj su posjetili Odjel za djecu Gradske knjižnice „Metel Ožegović“ gdje je pod stručnim vodstvom održana edukacija.
Ciljevi ove terenske nastave su u potpunosti ostvareni, a osim lijepih uspomena i znanja, učenici su svojim domovima ponijeli i suvenire koji će ih podsjećati na posjet prekrasnom Varaždinu.

1 — 5
2 — 5
3 — 5
4 — 5
5 — 5
08.11.2016
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content