Menu

Obavijest građanima

Gradsko vijeće Grada Varaždinskih Toplica donijelo je dana 3. srpnja 2019. godine Odluku o potvrđivanju i izmjenama imena postojećih ulica i trgova u naselju Varaždinske Toplice. Navedena Odluka objavljena je u Službenom vjesniku Varaždinske županije broj: 46/2019. dana 5. srpnja 2019. te je stupila na snagu dana 13. srpnja 2019. Ovom Odlukom izvršene su izmjene naziva pojedinih ulica i trga u Varaždinskim Toplicama, i to tako da je raniji naziv Ulica maršala Tita izmijenjen u Ulica dr. Franje Tuđmana, Ulica Martina Pušteka u Ulica grada Vukovara, Ulica XXXII divizije u Ulica 104. brigade Hrvatske vojske, a naziv Trg slobode u Trg sv. Martina.

Na temelju donijete Odluke, u rujnu 2019., provedene su izmjene u Registru prostornih jedinica Državne geodetske uprave te je nazivlje ulica i trga i fizički izmijenjeno na natpisnim pločama na području Grada. Tijekom veljače 2020. obaviješteni smo da je i Zbirka podataka o prebivalištu i boravištu građana, a koja se vodi kod Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske usklađena i uparena s Registrom prostornih jedinica tako da su ispunjeni svi uvjeti za promjenu osobnih iskaznica građana. Naime, prema mišljenju Ministarstva unutarnjih poslova broj: 511-01-202-62598/16 od 11. listopada 2016., u slučaju preimenovanja ulice u kojoj imaju prebivalište, građani su dužni izmijeniti osobnu iskaznicu kao temeljni dokument kojim se dokazuje okolnost prebivališta. Grad Varaždinske Toplice će, na temelju zahtjeva građana, potkrijepljenih odgovarajućim dokazima o plaćanju (preslika virmana, potvrda banke o plaćanju, izvod iz banke i sl.) , građanima izvršiti povrat troškova izdavanja nove osobne iskaznice i to iznosa koji je, za potrebe izrade nove osobne iskaznice, uplaćen u korist Državnog proračuna.

12.02.2020
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content