Menu

OBAVJEST O DEZINSEKCIJI GRADA VARAŽDINSKE TOPLICE

Obavještavamo Vas, da provodimo dezinsekciju – suzbijanje komaraca dana   24.06.2021.g.   u  GRADU VARAŽDINSKE TOPLICE – GRADSKI PARKOVI I GRADSKE POVRŠINE

 

UPOZORAVAMO VAS da ćemo dezinsekciju obavljati s provjerenim insekticidima u jutarnjim satima na području Grada Varaždinske Toplice. Dezinsekciju ćemo obaviti u što kraćem roku. Za sve daljnje upute stoje Vam na raspolaganju djelatnici Odjela za higijenu, okoliš i sanitaciju Veterinarske stanice d.d. Varaždin.

 

Suzbijanje komaraca 

  • suzbijanje razvojnih oblika (ličinki i kukuljica) komaraca u vodi (u leglima) u zatvorenim i na otvorenim prostorima (larvicidne mjere),
  • uklanjanje legla komaraca koja je moguće ukloniti,
  • suzbijanje letećih jedinki komaraca zamagljivanjem sa zemlje (adulticidne mjere),
  • terenski izvidi prema pritužbama građana na komarce te provedba mjera prema utvrđenoj situaciji,
  • edukacija građana.

 

Suzbijanje letećih komaraca sa zemlje obavlja se metodom zamagljivanja (hladni ili topli postupak) pomoću uređaja koji se nalaze na vozilima ili pomoću ručnih zamagljivača. Navedeni način suzbijanja je dobro uočljiv, bučan, a ponekad ga prati i neugodan miris vrlo sitnih kapljica otopine koje lebde u zraku.

 

 

21.06.2021
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content