Menu

ODLIČNI REZULTATI NAŠIH ŠAHISTA NA FESTIVALU ŠAHA

27.04.2019. u Prvoj gimnaziji Varaždin održan je 3. festival šaha u organizaciji Varaždinske županije, Šahovskog saveza Varaždinske županije i Školskog sportskog saveza Varaždinske županije.
U sklopu festivala održano je 9 odvojenih turnira: A, B i C turniri nižih razreda osnovne škole, A, B i C turniri viših razreda osnovne škole, turnir srednjih škola, brzopotezni turnir seniora te simultanka FIDE majstora, osmerostrukog prvaka Hrvatske u kadetskim i juniorskim konkurencijama, Jurice Srbiša iz Koprivnice. Po prvi puta Festival šaha bio je međunarodnog karaktera pa su nastupila i dva šahista iz Slovenije, a nastupilo je i nekoliko šahista iz susjednog Međimurja.
Na petom, posljednjem turniru Pojedinačnog prvenstva učenika osnovnih škola Varaždinske županije nastupilo je 116 natjecatelja, a ponovno su odlične rezultate ostvarili sadašnji i bivši učenici Osnovne škole A. i I. Kukuljevića iz V. Toplica.
Na najjačem, A turniru viših razreda osnovnih škola, na kojem je nastupilo 8 najboljih šahista ove godine, pobijedio je učenik OŠ Var. Toplice Petar Križanić te tako četvrtu godinu zaredom osvojio naslov najboljeg u županiji. Nakon što je protekle tri godine osvajao 1. mjesto u ukupnom poretku nižih razreda, ove godine to mu je, kao učeniku 5. razreda, uspjelo i u kategoriji viših razreda. Drugo mjesto na turniru i u ukupnom poretku osvojio je Matej Friščić iz Ivanca, a treće mjesto na turniru i također u ukupnom plasmanu Pavlo Kovaček iz PŠ Druškovec. Na A turniru imali smo još dva predstavnika. Petru Kanešiću na 4. mjestu za dlaku je izmakla medalja, a na 7. mjestu završio je Mislav Matkun.
Na B turniru viših razreda nismo imali predstavnika, a pobijedio je Sebastijan Vuk iz Martijanca ispred Janje i Jelene Inkret iz Druškovca.
Na C turniru viših razreda pobijedio je Mateo Pongračić iz Petrijanca, drugi je bio Petar Njegovec iz Črešnjeva, a odličan treći Matej Modrić, učenik naše škole.
U ukupnom plasmanu, osim prvoplasiranog Petra Križanića, na odličnom 4. mjestu završio je Petar Kanešić, konstantno dobru igru tokom cijele godine pokazivao je Mislav Matkun završivši na 6. mjestu u ukupnom poretku, 15. je bio Matej Modrić, a 23. Leonard Pokos. Najbolja djevojčica u ukupnom plasmanu bila je Janja Inkret iz PŠ Druškovec na 8. mjestu. Tokom godine na turnirima PUŽ-a za više razrede nastupilo je 97-ero djece.
Na A turniru nižih razreda pobijedio je Adrian Petrus iz Bisaga, drugi je bio Max Poljan iz VI. OŠ Varaždin, a odlično treće mjesto osvojio je naš predstavnik Luka Lončarić. Na A turniru našu školu predstavljao je i Vedran Ljubić zauzevši 8. mjesto.
Na B turniru nižih razreda nismo imali predstavnike, a pobijedio je Fran Miko iz II. OŠ Varaždin. Drugo mjesto osvojio je Filip Črepinko iz Ivanca, a treće Martin Herceg iz VI. OŠ Varaždin.
Na najbrojnijem, C turniru nižih razreda, pobijedio je Tian Mohar iz Slovenije, drugi je bio Grga Brnadić iz Male Subotice, a treći Mislav Radovanović iz I. OŠ Varaždin. Naša škola imala je 5 predstavnika, a najuspješnije su bile Mia Jurša na 9. mjestu i Ana Kanešić na 10. mjestu koje su ujedno osvojile medalje kao najbolja i druga najbolja djevojčica na C turniru. Od ostalih naših predstavnika 13. je bio Teo Mičuda, 14. Matej Hokman, a 40. Karla Detelj.
U ukupnom poretku 1. je bio Adrian Petrus iz Bisaga, 2. Max Poljan iz VI. OŠ Varaždin, a 3. Patrik Ježovita iz Lepoglave. Naš Luka Lončarić zauzeo je odlično 5. mjesto, također odličan na 9. mjestu bio je Vedran Ljubić, 21. je bio Jura Dolenec, 30. Mia Jurša, 34. Matej Hokman, 47. Ana Kanešić, 57. Teo Mičuda, a na jednom od 5 turnira nastupile su i Karla Detelj i Samanta Vudrag. Najbolja djevojčica u ukupnom plasmanu bila je na 14. mjestu Paula Friščić iz Ivanca. Ukupno je tokom godine na turnirima PUŽ-a igrao 131 šahist/šahistica.
Na turniru srednjih škola najbolji su bili bivši učenici naše škole. Pobijedio je Hrvoje Hostnjak ispred Filipa Križanića, dok je treći bio Nejc Hanc iz Slovenije. Nastupio je i Luka Hereković i zazuzeo 4. mjesto. U ukupnom poretku prva tri mjesta zauzeli su: 1. Hrvoje Hostnjak, 2. Filip Križanić i 3. Luka Hereković. Na 3 turnira nastupio je i Borna Matkun i zauzeo 7. mjesto u ukupnom poretku.
Spomenimo i da je na seniorskom brzopoteznom turniru pobijedio Goran Šegović, član ŠŠK Mladost iz Varaždinskih Toplica, a da je u simultanski na 15 ploča Jurica Srbiš pobijedio 14:1. Na simultanki je nastupio i Stjepan Sremec iz Varaždinskih Toplica.
Partije sa 16 ploča na A i B turnirima viših i nižih razreda uživo su prenošene preko interneta.
Detaljni podaci o Festivalu šaha i snimljene partije mogu se pronaći na web stranici http://sah-mladost.hr/3festival2019/.
28.04.2019. dva kadeta ŠŠK Mladost iz Varaždinskih Toplica nastupila su na seniorskom brzopoteznom turniru u Maruševcu, a koji se održao povodom Dana općine Maruševec. Petar Križanić je ostvario 6 pobjeda iz 9 partija te zauzeo odlično 7. mjesto na turniru i osvojio medalju kao najbolji kadet. Vrlo dobro odigrao je i Petar Kanešić te uz 4 pobjede zauzeo 24. mjesto. Ostali podaci o turniru dostupni su na poveznici http://sah-mladost.hr/turnir-povodom-dana-opcine-marusevec/.
Istog dana je član ŠŠK Mladost Goran Šegović pobijedio na turniru u ubrzanom šahu u Svetoj Mariji sa svih 7 pobjeda iz 7 partija.
Spomenut ćemo i da se od 03. do 05. svibnja u OŠ A. i I. Kukuljevića u Varaždinskim Toplicama održava 12. otvoreno kadetsko prvenstvo Varaždinske županije u šahu. Više o natjecanju možete saznati na poveznici http://sah-mladost.hr/open2019/.

1 — 6
2 — 6
3 — 6
4 — 6
5 — 6
6 — 6
29.04.2019
Grad Varaždinske Toplice

Ostale Novosti

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content