Menu

Ograničenje zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima

Radi zaštite od pojačanog širenja i pojave bolesti uzrokovane koronavirusom COVID-19, Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 21. ožujka 2020. uvedena je protuepidemijska mjera strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnom mjestima na kojima se može istovremeno kretati i zadržavati veći broj osoba, i to u trajanju od 30 dana od dana donošenja te Odluke. Ograničenje se odnosi na javne prostore – ulice, trgove, parkove i dr. U svrhu provedbe te mjere, Stožer civilne zaštite Grada Varaždinskih Toplica donio je 21. ožujka 2020. Odluku kojom provedbu i nadzor nad određenom mjerom povjerava Vatrogasnoj zajednici Grada Varaždinskih Toplica i svim DVD-ovima na području Grada. Operativne snage vatrogastva, u kontaktu s Policijskom postajom Novi Marof, vrše pregled područja u svrhu upozorenja građana i nadzora nad poštivanjem mjere.

Ovime još jednom pozivamo sve građane na najviši mogući stupanj odgovornosti prema sebi i svojim najbližima. Apeliramo na sve građane da ostanu u svojim kućama te da izbjegavaju sve socijalne kontakte, a naročito zadržavanja na javnim prostorima, ulicama, trgovima, prostorima ispred društvenih domova i trgovina. Ističemo i da je, prema ranijoj Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o stavljanju izvan upotrebe dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta od 20. ožujka 2020., određeno zatvaranje svih prostora za upotrebu te apeliramo na roditelje da svoje postupanje usklade s naloženom mjerom.

 

Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Stožera civilne zaštite Grada Varaždinskih Toplica možete preuzeti na nižem linku.

 

Odluka Stožera civilne zaštite Grada Varaždinskih Toplica o ograničavanju zadržavanja na ulicama i drugim javnim površinama
Odluka Stožera civilne zaštite Grada Varaždinskih Toplica o stavljanju izvan uporabe dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta

 

BUDIMO ODGOVORNI, OSTANIMO KOD KUĆE!

Grad Varaždinske Toplice

23.03.2020
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content