Menu

Počinje uređenje Trga Republike Hrvatske

Započinje još jedan projekt iznimno važan za Varaždinske Toplice – Trg Republike Hrvatske uskoro će dobiti novo ruho.

Gradonačelnica Dragica Ratković i direktor tvrtke Vodogradnja d.d. Danijel Risek potpisali su Ugovor o izvođenju radova na uređenju Trga koji će nakon rekonstrukcije uljepšati vizuru grada i jamačno postati jedno od okupljališta građana, ali i turista.

Ukupna vrijednost projekta je 2.729.580,13 kuna s PDV-om, a dio sredstava, odnosno 168.000,00 kuna, osiguralo je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.

– Uređenje Trga Republike Hrvatske planira se već godinama, građani su ga željno iščekivali i izuzetno mi je drago što smo pred realizacijom projekta. Grad Varaždinske Toplice dobro je iskoristio priliku za dobivanje financijske pomoći, javivši se na natječaj Ministarstva graditeljstva raspisan ove godine. Uspjeli smo i doista smo zadovoljni što smo dobili sredstva jer svaki iznos nam je dobrodošao u situaciji kad su proračunski prihodi osjetno manji – izjavila je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.
Dodala je kako je riječ o projektu važnom za sve Topličance, ali ima svoju vrijednost i iz perspektive turizma.
-Sve se više ulaže u lječilišni turizam koji je od iznimne važnosti za naše područje i ta ulaganja daju svoje rezultate. U narednim godinama očekujemo sve više turista i moramo se potruditi da se kod nas što ugodnije osjećaju, ali i da imaju što i vidjeti, a trg će, sigurna sam, nakon uređenja biti na ponos svim Topličancima – kazala je gradonačelnica.

Na natječaj koji je raspisao Grad Varaždinske Toplice javile su se dvije tvrtke, a Vodogradnjina je ponuda bila ekonomski povoljnija, istaknuo je direktor Risek i dodao:
-Drago nam je što nam je povjeren ovaj posao i maksimalno ćemo se truditi da ga završimo u zadanom roku, odnosno u naredna tri mjeseca, bez obzira na to što su stigli hladniji dani i što uvjeti za radove na otvorenom nisu baš idealni.

Trg Republike Hrvatske će, prema svemu sudeći, u punom sjaju zasjati prije proljeća iduće godine, a uredit će se njegove hodne površine te ugraditi vodeni sadržaji, odnosno vodeni zid i fontana. Trg će imati i prostor za odmor sa sedam klupa, a kako bi izgledao još atraktivnije u večernjim satima, bit će osvijetljen podnom led rasvjetom.

1 — 16
2 — 16
3 — 16
4 — 16
5 — 16
6 — 16
7 — 16
8 — 16
9 — 16
10 — 16
11 — 16
12 — 16
13 — 16
14 — 16
15 — 16
16 — 16
30.11.2020
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content