Menu

POSJET MINISTRA ĆORIĆA

Prigodom službenog posjeta ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića Varaždinskoj županiji, u Varaždinskim Toplicama je održano svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju reciklažnog dvorišta. Grad Varaždinske Toplice projektnim prijedlogom „Izgradnja reciklažnog dvorišta Varaždinske Toplice“ javio se na Poziv za dostavu projektnih prijedloga Građenje reciklažnih dvorišta u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020. koji je raspisalo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Projektnom prijedlogu Grada Varaždinskih Toplica odobren je maksimalni mogući iznos sufinanciranja, čak 85% što iznosi 1.968.204 kune bespovratnih sredstava za realizaciju spomenutog projekta. Reciklažno dvorište trebalo bi zaživjeti kroz 22 mjeseca.

– Prema Zakonu o održivom gospodarenju otpadom jedinica lokalne samouprave koja ima više od 1.500 stanovnika dužna je osigurati funkcioniranje najmanje jednog reciklažnog dvorišta. Da ispoštujemo ovu odredbu Zakona pripremili smo projektni prijedlog i dostavili ga ministarstvu na ocjenjivanje. Ministarstvo je u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetiku učinkovitost ocijenilo naš projektni prijedlog prihvatljivim i odobrilo nam sufinanciranje u maksimalnom mogućem iznosu –ističe gradonačelnica Ratković.

Gospodarenje otpadom je tema koja je ovih dana aktualna u svim jedinicama lokalne samouprave diljem Republike Hrvatske pa tako i Varaždinske županije. Da bi jedinicama lokalne samouprave olakšali prijave na natječaje, ministar Ćorić održao je i kratko predavanje o mogućnostima sufinanciranja projekata u sustavu gospodarenja otpadom. – Ovaj posjet je prije svega obilježen razgovorima o mogućnostima sufinanciranja izgradnje infrastrukture za učinkovito gospodarenje otpadom. Veseli me što sam prisustvovao potpisivanju ugovora za izgradnju i opremanje reciklažnog dvorišta u Varaždinskim Toplicama, što je još jedan kamenčić u mozaiku kreiranja infrastrukture za učinkovito gospodarenje otpadom u Hrvatskoj – rekao je Ćorić.

1 — 6
2 — 6
3 — 6
4 — 6
5 — 6
6 — 6
13.02.2018
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content