Menu

Posjet predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović posjetila je u petak Varaždinske Toplice i Etno kuće Škarnik u OPG-u Krpeta. U razgledavanju Etno kuće i degustaciji domaćih proizvoda domaćini su bili vlasnik Etno kuće Josip Krpeta i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Goranka Štefanić.
Prilikom obilaska Etno kuće predsjednica je imala priliku upoznati dio tradicije i baštine topličkog kraja, ali i čuti kako se kroz tradiciju stvaraju turistički sadržaji koji su sadašnjost, ali i budućnost Varaždinskih Toplica. Inače, objekt koji je razgledala predsjednica u potpunosti su svojim radom i trudom obnovili članovi obitelji Krpeta, a samo prikupljanje svih stvari u Etno kući trajalo je tridesetak godina.
– Za nas je ovo bio doživljaj koji je teško opisati. Jednom ovako malom OPG-u ovo se rijetko događa i nemam dovoljno lijepih riječi da opišem ovaj događaj koji zaista jako puno znači za nas – rekao je nakon posjeta predsjednice vlasnik Etno kuće Krpeta. U povodu dolaska predsjednice Grabar Kitarović otvorena je i knjiga dojmova u koju se prva upisala upravo predsjednica.
Da je Etno kuća jedan od novih turističkih aduta Varaždinskih Toplica potvrdila je gradonačelnica Štefanić. Zadovoljna je što je predsjednica pronašla vremena za posjet Varaždinskim Toplicama i što će, po mišljenju Štefanić, svakako biti dodatna promocija turističkih sadržaja Toplica.
– Varaždinske Toplice i gradska uprava velike napore ulažu u proširenje i poboljšanje turističkih kapaciteta. Privatna inicijativa poput Etno kuće Škarnik dio je te strategije pozicioniranja Varaždinskih Toplica kao jedne od najvažnijih destinacija kontinentalnog turizma. Drago nam je što je to prepoznala i potvrdila svojim dolaskom predsjednica Grabar Kitarović – zaključila je gradonačelnica Štefanić.
Uz vlasnike OPG-a i gradonačelnicu Štefanić predsjednicu su dočekali i zamjenik gradonačelnice Nedjeljko Mihalić te gotovo svi članovi Gradskog vijeća.

1 — 5
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
2 — 5
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
3 — 5
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
4 — 5
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
5 — 5
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
23.08.2016
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content