Menu

Poziv za prijave za programe LegendFesta i natječaj LegendArt 2017.

Prijave za izvođače programa na LegendFestu u Istarskoj i Šibensko Kninskoj županiji

Nakon vrlo uspješno održanih festivala LegendFest u godini 2016. u tri hrvatske županije,  nastavljamo s organizacijom festivala LegendFest.
Posjetitelji LegendFest-a mogu očekivati odličnu zabavu, saznati i naučiti ponešto o običajima, legendama, pričama ovih županija te ponijeti sa sobom prekrasne uspomene, dijelove običaja, mistike, vjerovanja iz baštine Istre i Šibensko-kninskog kraja.
Za odličnu zabavu i mnogo informacija o hrvatskim legendama, običajima i pučkim vjerovanjima pobrinut će se, kao i svake godine, izvođači umjetnici čije prijave upravo prikupljamo.
Stoga pozivamo izvođače iz bilo kojeg područja umjetnosti da svoje projekte za ovogodišnje festivale:
– za LegendFest Krka – najkasnije do 01.05. 2017.
– za LegendFest Pićan – najkasnije do 01.05. 2017.
Sve o prijavama pronađite na slijedećem linku http://legendfest.hr/otvorene-su-prijave-za-legendfest-i-legendart-2017/
* Napominjemo da se od ove godine više neće održavati LegendFest u starom gradu Lukavcu kraj Velike Gorice
Središnje teme ovogodišnjih LegendFest-a jesu:
VILE I VILINSKA BIĆA– NP KRKA –Šibensko kninska županija– 07. 08. i 09. srpnja 2017.
Priče, legende, mitovi o njima, prvenstveno vezani uz NP Krka i Šibensko-kninsku županiju imaju prednost pri odabiru, ali prihvaćaju se i programi koji mogu sadržavati slične teme :
– ostale legende i mitovi Krke, Šibensko-kninske županije
– štrige/vještice, krsnici/čarobnjaci, mistična bića, duhovi, mòre, malici
– alkemičari, plemići, vojskovođe
– povijesne osobe/ličnosti
– stare priče, običaji, navade, izričaji ….

MòRA I SNOVI – PIĆAN – Istarska županija – 28. 29. i 30. srpnja 2017.
Priče, legende, mitovi o njima, prvenstveno vezani uz Istru i istarsku županiju imaju prednost pri odabiru, ali prihvaćaju se i programi koji mogu sadržavati slične teme :
– legende i mitovi Pićanštine, istarske županije
– štrige/vještice, krsnici/čarobnjaci, mistična bića, duhovi, malici
– alkemičari, plemići, vojskovođe
– povijesne osobe/ličnosti
– stare priče, običaji, navade, izričaji ….

Prijave škola na natječaj Legendart

Uspješno provedeni natječaji LegendArt u tri hrvatske županije u proteklim godinama pokazuju da je interes škola za čuvanjem nematerijalne hrvatske kulturne baštine sve veći. Zato i ove godine otvaramo prijave za natječaj LegendArt putem kojeg i naši najmlađi mogu doprinijeti oživljavanju legendi, mitova i priča svojega kraja.
Škole samostalno provode selekciju i odabir razreda koji želi/e sudjelovati na natječaju. Nakon što se škola prijavi na natječaj, učenici istražuju priče, legende i mitove svoga kraja te stvaraju svoja likovna, literarna, glazbena i druga djela. Učitelji/ce potom izabiru najbolje radove, a zatim ih dostavljaju na zadane adrese.
Stručni žiri natječaja LegendArt i festivala LegendFest izabrati će najbolje radove i izložiti ih na festivalima LegendFest u svakoj od navedenih županija, te objaviti na web stranicama. Najbolji autori bit će nagrađeni nagradama iznenađenja koje će pronaći na LegendFestu, gdje će i saznati jesu li izabrani.
Pozivamo Vas da prijavite Vašu školu na natječaj pod nazivom LegendArt, dođete na LegendFest i tako podržite vrijedne humanitarne projekte, te maštu i kreativnost svojih učenika.
Sve o propozicijama natječaja pronađite na slijedećem linku  http://legendfest.hr/projekti/legendart/#2-Prijave

08.03.2017
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content