Menu

Premijer Plenković u Varaždinskim Toplicama

Grad Varaždinske Toplice / Priopćenje za javnost

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, u pratnji ministrice poljoprivrede Marije Vučković i ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, te saborske zastupnice Sunčane Glavak i saborskog zastupnika Anđelka Stričaka, prisustvovao je potpisivanju Sporazuma za izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Varaždinske Toplice.

Riječ je o zaista velikom danu za Varaždinske Toplice, kako je prije potpisivanja istaknula gradonačelnica Varaždinskih Toplica, Dragica Ratković, budući da se radi o velikom projektu o kojem se govorilo godinama.
– Doista smo zahvalni Vladi premijera Plenkovića što je krenula realizacija Aglomeracije Varaždinske Toplice, odnosno izgradnja sustava odvodnje i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u vrijednosti 101.179.254 kune. Projekt je sufinancirala EU iz Kohezijskog fonda – kazala je Ratković te pojasnila kako Aglomeracija ne obuhvaća cijelo područje grada koji je rasprostranjen na 80 kvadratnih kilometara, već zasad Varaždinske Toplice, Tuhovec, Lukačevec Toplički, Svibovec i Jalševec Svibovečki. Gradska naselja, koja nisu obuhvaćena ovom velikom aglomeracijom, idu u drugoj fazi u kojoj će se graditi manji sustavi.
– Osim ove iznimno velike investicije, s državne razine u sklopu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice provodi se projekt energetske obnove te se započinje s izgradnjom tzv. spinalnog centra. Svaka od tih investicija mjeri se u stotinama milijuna kuna. Tu je i niz manjih investicija, ali iznimno bitnih za naš grad. Na svemu tome zahvaljujem premijeru Plenkoviću i resornim ministrima, ali isto tako saborskim zastupnicima Josipu Križaniću i Anđelku Stričaku. Zahvaljujući njima zaista mogu reći da je dugo očekivana vertikala grad, županija, država zaživjela i da daje rezultate – zaključila je gradonačelnica Dragica Ratković.

Zadovoljan povlačenjem sredstava iz fondova Europske unije je i sam premijer Plenković koji je za projekt u Varaždinskim Toplicama rekao da je i više nego važan.
-Sjajno je da na ovaj način koristimo europska sredstva. Siguran sam da će ovaj projekt dignuti kvalitetu života građana na jednu višu razinu – izjavio je premijer. Izrazio je zadovoljstvo da se u sinergiji lokalne samouprave i središnje vlasti ostvaruju ovakvi projekti. Dodao je i da ne sumnja da će slovenski izvođač radova na vrijeme i prema preuzetim obvezama obaviti svoj dio poslova. Izvođač radova je tvrtka ESOTECH iz Velenja.

U ime Varkoma, svoj je potpis stavio direktor Željko Bunić ističući da Aglomeracija na topličkom području obuhvaća izgradnju i rekonstrukciju sustava odvodnje u dužini od 12 kilometara, ima pet crpnih stanica, 262 priključna okna i jedan retencijski bazen.
– Vrijednost projekta sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, prema studiji izvedivosti, je 74.276.000 kuna s PDV-om, a sama izgradnja uređaja za pročišćavanje 26.902.963 kuna s PDV-om – dodao je Bunić.
Vijećnik u Županijskoj skupštini Varaždinske županije i predsjednik Mjesnog odbora Hrastovec Toplički, Željko Dvekar, za današnji je posjet premijera Plenkovića Varaždinskim Toplicama naglasio da je znakovit primjer brige hrvatske Vlade za razvoj topličkog kraja.
– Ovo je drugi premijerov posjet Varaždinskim Toplicama u dvije godine, a u međuvremenu naš je grad ciljano posjetilo 12 ministara. Oni su upoznati s potencijalom razvoja topličkog kraja i mogućnostima razvoja lječilišnog turizma, ali i kontinentalnog turizma općenito. Rezultat njihovih posjeta vidljiv je kroz realizaciju nekoliko projekata razvojnog karaktera, financiranih upravo posredstvom vlade, a njihova je vrijednost veća od 400 milijuna kuna – zaključio je Dvekar.
Pobrojao je kako se pored projekta Aglomeracije, koji sada kreće, radi o projektima izgradnje vodovodne mreže i prometnica, kao i o energetskoj obnovi Specijalne bolnice Varaždinske Toplice i hotela Minerva.

1 — 9
2 — 9
3 — 9
4 — 9
5 — 9
6 — 9
7 — 9
8 — 9
9 — 9
02.08.2019
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content