Menu

Red plesa, red smijeha – Vesele maškare ponovno okupirale Varaždinske Toplice

Male gitare, hrvatski navijači, povratnici iz Irske i Istjerivači duhova tek je dio vesele ekipe koja je u nedjelju okupirala i prodefilirala Varaždinskim Toplicama.

Ove godine fašnička ruta bila je pomalo izmijenjena zbog najavljenog lošeg vremena, pa je tako vesela povorka krenula od Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića, a cilj joj je bio kod topličkog Vatrogasnog doma gdje ih je i ove godine dočekala Baka Slavica koja je predvodila fašnjačke špelancije.

Nakon dolaska u Vatrogasni dom, svaka je skupina dobila priliku za predstavljanje, a najveći pljesak pripao je maskiranim vrtićkim i osnovnoškolskim skupinama, koje su i ove godine imale maštovite i kreativne maske.

Uz potporu Grada Varaždinske Toplice, organizator Topličkog fašnika je Turistička zajednica Grada Varaždinske Toplice, čija je direktorica Lana Husnjak istaknula kako se radi o dugogodišnjoj topličkoj tradiciji.

– U Varaždinskim Toplicama se Fašnjak održava već 30-tak godina, svake godine nedjelju uoči Fašničkog utorka. Godinama se već tradicionalno angažira domaće lokalno stanovništvo koje se svake godine jako potrudi i jako su maštoviti i kreativni u svojim grupnim maskama. Po maskama se vidi da su se neki tjednima, ako ne i mjesecima, nalazili i družili i lijepili svoje kostime – rekla je Husnjak te istaknula kako su za sve sudionike bile osigurane besplatne krafne, kuhano vino i čaj.

Toplička gradonačelnica Dragica Ratković bila je oduševljena maskama te istaknula kako je zadovoljna da se na Toplički fašnik svake godine odazove velik broj sudionika.

– Više od 30 godina obilježavamo Toplički fašnik i nastaviti ćemo i dalje. Učimo djecu od vrtićke dobi i osnovne škole da tradiciju trebaju poštovati, do nje držati i obilježavati je. Naš Fašnik je tradicionalna manifestacija u gradu i svake godine nas ima sve više. Drago mi je da se uključuju naše udruge, naši sugrađani, bez kojih ovako dobre zabave, smijeha i plesa sigurno ne bi bilo. Uz naše sugrađane, tu su i vesele vrtićke maškare, kao i maškare iz osnovne škole i područne škole. Maškare su ponovno pokazale veliku kreativnost i već se sada radujem vidjeti što će pripremiti sljedeće godine – rekla je gradonačelnica.

Dodajmo i da su i ove godine dodijeljene nagrade najboljim grupnim maskama, pa je tako prvu nagradu odnijela udruga MK Aquabikers koji su bili maskirani u Rimljane, Kleopatru i Obeliska. Druga nagrada pripala je Ledenim kraljicama, dok je treća nagrada pripala Kulturno umjetničkom društvu Nikud, koji su se maskirali u Istjerivače duhova.

1 — 21
2 — 21
3 — 21
4 — 21
5 — 21
6 — 21
7 — 21
8 — 21
9 — 21
10 — 21
11 — 21
12 — 21
13 — 21
14 — 21
15 — 21
16 — 21
17 — 21
18 — 21
19 — 21
20 — 21
21 — 21
12.02.2024
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content