Menu

Studijsko putovanje djelatnika topličke škole

U organizaciji sindikalne podružnice Sindikata hrvatskih učitelja Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića- Varaždinske Toplice, organizirano je jednodnevno putovanje na austrijska jezera. Spektakularan krajolik jezera i naselja nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Prvi posjet bio je Hallstatskom jezeru, jednom od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije. Halstatt, mjestašce s ribarskim kućama, poznato po arheološkom nalazištu keltske kulture koja je u cijeloj Europi poznato pod imenom „Hallstatska kultura“. Nakon Halstatta slijedio je posjet Bad Ischlu, otmjenom ljetovalištu iz carskih vremena. Šetnja gradskim središtem uz zgradu pošte iz koje je poslan brzojav koji je najavio početak 1. svjetskog rata , župna crkva , otmjena dvorana termalne vode, vile na rijeci Traun – Kurpark, park lječilišta privlačili su pozornost. Ovdje je i Carska vila i park-ljetna ladanjska rezidencija obitelji Habsburg u kojoj su oni redovito ljetovali. Slijedila je vožnja uz obalu jezera Wolfgangsee do ljupkog i idiličnog mjesta St.Wolfgang, poznatog po velikoj crkvi s Pacherovim renesansnim oltarom i vidikovcem s pogledom na jezero. Mjesto je postalo poznato po operetama i hotelima u koje dolaze bogati i slavni. Na kraju uslijedilo je slikovito putovanje od St.Wolfganga do St.Gilgena. Mjesto je poznato i po kući Mozartove majke te crkvi sv. Egidija, gradskoj vijećnici i starom hotelu Post s oslikanom fasadom.

Ovo je studijsko putovanje djelatnika topličke škole značajno za stručno usavršavanje i važan je doprinos razvijanju pozitivnog ozračja u kolektivu.

1 — 5
2 — 5
3 — 5
4 — 5
5 — 5
04.07.2017
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content