Menu

Toplička škola obilježila Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

I ove smo se godine u našoj školi s tugom i dužnim pijetetom prisjetili najveće žrtve Domovinskoga rata,  grada heroja,  Vukovara. Prigodnom pjesmom o Vukovaru i minutom šutnje u predvorju škole iskazali smo počast svim žrtvama.

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara nastavili smo svečanim programom. Učiteljica Ana Lodeta pripremila je učenice Literarne družine koje su krasnoslovile prigodne domoljubne pjesame.

Profesor povijesti Drago Ilić  prigodnim je slikokazom podsjetio sve prisutne o tome kako je  Vukovar izgledao i kako se u njemu živjelo prije rata, za vrijeme rata i kako izgleda sada. Naglasio je kako bismo o Vukovaru trebali razmišljati i učiti kroz cijelu godinu, a ne samo 18. studenoga.

Kroz interpretativno čitanje najpoznatije priče Siniše Glavaševića, prisjetili smo se ratnog izvjestitelja koji je osim novinskih izvješća pisao i priče za svoju dušu i dušu Vukovara. Priče su posmrtno izdane u knjizi Priče iz Vukovara.  Priču o gradu interpretativno je pročitala Jelena Hrženjak, a pripremila ju je učiteljica Sanja Habek.

Ove smo godine ugostili i hrvatskog branitelja Zdravka Maltarskog koji je sudjelovao u obrani grada Vukovara, ali i u drugim akcijama u Domovinskome ratu.  Svojim je svjedočanstvom o proživljenim strahotama rata dirnuo sve nazočne. Susret s braniteljem završio je mnogobrojnim pitanjima učenika, a ispraćen je gromoglasnim pljeskom.

Tradiciju obilježavanja Dana sjećanja na Vukovar toplička će škola i dalje nastavljati jer istinu o gradu heroju treba prenositi i na sljedeće generacije.

1 — 6
2 — 6
3 — 6
4 — 6
5 — 6
6 — 6
20.11.2017
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content