Menu

Učenici petih razreda na terenskoj nastavi

Jednodnevna terenska nastava učenika petih razreda predvođenih svojim razrednicima Ksenijom Šimunović i Mariom Sremcem realizirana je na području Hrvatskog zagorja 11. svibnja 2022. godine.

U programu  terenske nastave uključene su destinacije Veliki Tabor i Muzej neandertalaca u Krapini. Veliki Tabor smješten je na vrhu brežuljka u blizini Desenića. Jedan je od najuščuvanijih kasnosrednjovjekovnih plemićkih gradova. Nijemi je svjedok burne prošlosti. A kakva je to bila prošlost, učenici su upoznavali, istraživali, slušali i otkrivali uz stručno vođenje. Slobodno vrijeme iskorišteno je za osvježenje i kupovinu suvenira. Nakon Velikog Tabora slijedio je odlazak na ručak u Krapinu, a tada su prema programu realizirani sadržaji u Muzeju neandertalaca. U jedinstvenom muzeju, izgrađenom u neposrednoj blizini nalazišta pračovjeka, učenici su učili o Velikom prasku, nastanku planeta Zemlja i pojavi čovjeka.

Nakon sadržaja u Muzeju i slobodnog vremena za osvježenje, učenici su se puni dojmova i novih spoznaja vratili u Varaždinske Toplice. 

Tekst: Drago Ilić

 

1 — 4
2 — 4
3 — 4
4 — 4
16.05.2022
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content