Menu

Učiteljice topličke škole na transnacionalnom sastanku učitelja u Austriji

U okviru projekta Erasmus+ (Beerasmus pčele) učiteljice njemačkog jezika Mara Malenica i Ana Šare sudjelovale su od 21. do 25. listopada 2019. na transnacionalnom sastanku učitelja u Seiersbergu u Austriji.
Cilj sastanka bio je osvrt na dosada provedene aktivnosti i dogovor za završni susret s učenicima i učiteljima u travnju sljedeće godine u Varaždinskim Toplicama. Također je dogovoren datum susreta i aktivnosti koje će se provesti.
Projektni tjedan započeli su u Seiersberg-Pirki. Gospodin Kerngast, ravnatelj Poljoprivredno šumarske srednje škole Grottenhof, upoznao ih je s radom učenika u svojoj školi, a večer su proveli u krugu obitelji kolegice iz projekta gdje su u ugodnoj atmosferi profesionalno razmijenjivali iskustva iz projekta.
U utorak su otkrivali regiju oko Grundlsee,Toplitzsee, Kammersee i dvorac Trautenfels koji su uz stručno vodstvo i obišli. Upoznavali su znamenitosti i prirodne ljepote toga kraja i prošetali pčelinjom stazom oko jezera.
Srijeda je bila rezervirana za obilazak dvorca Eggenberg u Grazu s učenicima 4. razreda, a razgledali su i rimske iskopine u vrtu. Dan je završio druženjem i večerom u restoranu Schlossberg koji je organizirala općina Seiersberg.
U četvrtak su posjetili Prirodoslovni muzej te odradili radionice o insektima, a posebno su istraživali pčele. Nakon radionica učenici 4. razreda upoznavali su ih s znamenitostima Graza.
Zadnji dan razgovaralo se o alatu za mobilnosti i drugim organizacijskim pitanjima te o zadatcima koji se moraju ostvariti u okviru projekta – BEEbook, BEEbox, BEEweb i BEEsmart.

1 — 5
2 — 5
3 — 5
4 — 5
5 — 5
13.11.2019
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content