Menu

Varaždinske Toplice uskoro dobivaju novo mjesto za rekreaciju i druženje

Gradonačelnica Ratković: Fitness park još je jedan dokaz brige za zdravlje naših mještana koje nam je u ovo pandemijsko vrijeme prijekopotrebno

Grad Varaždinske Toplice sklopio je ugovor s trgovačkim društvom Kova d.o.o. iz Mraclina kao najpovoljnijim ponuditeljem dovršetkom postupka javne nabave za izgradnju Fitness parka vrijednog oko 450.000,00 kuna, a velik dio toga iznosa od 265.000,00 kuna sufinancirat će se iz nacionalnih izvora preko Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Projektom je predviđeno uređenje kružne staze uz koju će se trajno postaviti sprave za vanjski fitness što će omogućiti trening na otvorenom. Time će se upotpuniti već realizirani sadržaji dječjeg igrališta koje je smješteno na istom prostoru uz Osnovnu školu Antuna i Ivana Kukuljevića. Novi javni gradski prostor u Ulici grada Vukovara namijenjen je za rekreaciju i boravak na otvorenom koji će biti na korist svim generacijama Topličanka i Topličanaca.

Gradonačelnica Dragica Ratković uvjerena je kako ovaj park za rekreaciju dolazi u pravo vrijeme kada smo se svi pomalo udaljili, manje se družimo i ograničeni smo u određenim aktivnostima.

-Ovim projektom dokazujemo brigu za zdravlje naših mještana koje nam je u ovo pandemijsko vrijeme potrebnije no ikada. Ovo je jedan rekreacijski centar gdje ljudi mogu vani na otvorenom malo provježbati, udahnuti svjež zrak i odmaknuti se od svakodnevnih obaveza. Bit će to mjesto okupljanja obitelji i djece, rekreativaca, ali i profesionalnih zaljubljenika u sport i kretanje. Vjerujem da će najveća gužva biti tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci, a baš u tom periodu park bi trebao i zaživjeti i jedva čekamo. Dokaz je ovo da Varaždinske Toplice svakim danom postaju sve ugodnije mjesto za život – poručila je gradonačelnica.

Dodala je kako se projektu pristupilo s posebnom pažnjom kako bi se na takvoj velikoj površini minimalno interveniralo u prostor i očuvala priroda kako bi mještani ovdje mogli kvalitetno provoditi svoje vrijeme u rekreaciji i druženju.

Početak radova planiran je tijekom siječnja, a rekreacijski park bi trebao biti u funkciji najkasnije do kraja svibnja iduće godine.

 

29.12.2021
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content