Menu

Vrijedna donacija školskoj kuhinji topličke osnovne škole

Toplička škola ove godine prijavila se na natječaj „Doniramo i školske kuhinje renoviramo“.  Natječaj je raspisala tvrtka Podravka d.o.o. s ciljem da se osnovne škole podrže u renoviranju školskih kuhinja i blagovaonica.

Učenice i učenici 4. a razreda Elena Huzjak, Benjamin Lipovac, Stribor Ljubić, Laura Medvedec i Simon Vudrag osmislili su tekst koji je opisao što bi našim školskim kuharicama olakšalo posao u pripremi toplih i ukusnih obroka kojima se hrani cijela škola. Tvrtka Podravka d.o.o. prepoznala je trud naših učenika te ih nagradila velikim paketom namirnica za školsku kuhinju kojima će vrijedne ruke naših kuharica upotpuniti školske obroke i učiniti nepca učenika topličke škole još sretnijima i zadovoljnijima.

Učenicima su u realizaciji projekta pomogle ravnateljica škole Goranka Štefanić i učiteljica Informatike Martina Kos  Grabar.

Tekst koji je osvojio nagradu:

Muke u našoj kuhinji

Od kuharica naših ukusna je hrana,

da je pripreme muče se svakog dana.

Gulilica za krumpire jako ružno zvuči,

to tete kuharice uvijek izmuči.

One imaju šalice stare jako,

nove bi poželio imati svatko.

Kada kruh se reže,

to ne buči,

ali to tete kuharice opet jako izmuči.

Teretana za ruke to je prava,

tako da kuharice ponekad zabole ruke i glava.

Zato iz „Podravke“ dragi svi,

pomozite nam u opremanju kuhinje vi.

 

 

Tekst i fotografije: Martina Kos Grabar

15.05.2023
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content