Menu

„Zvrkaonica“ u topličkoj školi

U ponedjeljak, 14. studenog 2016., u topličku je školu stigla „Zvrkaonica“.
„Zvrkaonica“ je čitateljsko-pisateljsko-glumački susret koji potiče učenike i učenice na zainteresirano slušanje, pomno čitanje, stvaralačko pisanje i radosnu glumu, a osmišljava ih, vodi i ostvaruje Siniša Cmrk.
Ciljevi takvih radionica su učiniti poeziju zanimljivom djeci, popularizirati svu ljepotu i raskoš kajkavskog narječja te poticati učenike da stvaraju pjesme o svome kraju na svome narječju. Važno je integrirati i one učenike koji inače nemaju afiniteta za stvaralačko pisanje.
Siniša Cmrk je bio vrlo zadovoljan odazivom i suradnjom učenika nižih i viših razreda topličke škole. Učenici su bili vrlo motivirani te su sudjelovali u stvaranju pjesme o Mrvi iz Toplic koju su na kraju i otpjevali, odnosno odrepali, i snimili za učenike ostalih škola u Hrvatskoj.
Kao rezultat projekta nastaje i nekomercijalni školski portal na kojem će sve škole u Hrvatskoj moći pokazivati svoja dostignuća, svoje nagrađene, svoju talentiranu djecu. Portal će biti zatvoren za javnost, a informacije će škole razmjenjivati između sebe.
Siniša Cmrk je posebno bio oduševljen topličkom školskom kuhinjom pa je napisao jednu pjesmu vrijednim kuharicama, a članice novinarske grupe Petra Slatki i Lorena Valent snimile su intervju sa Sinišom Cmrkom.
Svi su se učitelji i učenici topličke škole složili kako je ovom kreativnom radionicom na najbolji mogući način obilježen Mjesec hrvatske knjige, 15.listopada – 15. studenog.

1 — 7
2 — 7
3 — 7
4 — 7
5 — 7
6 — 7
7 — 7
16.11.2016
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content