Menu

Izglasan prvi ovogodišnji rebalans proračuna koji sada iznosi 5,8 milijuna eura

Prvi ovogodišnji rebalans proračuna i ekonomska cijena Dječjeg vrtića Tratinčica samo su neke od odluka donijetih na sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždinske Toplice održanoj u srijedu. Prvim ovogodišnjim rebalansom proračuna povećavaju se prihodi na 5.808.223,88, što je povećanje za 800.223,88 eura, dok su rashodi planirani u iznosu 5.947.990,00 eura.

Rashodi se u velikoj mjeri odnose na daljnja ulaganja na području Varaždinskih Toplica u svim segmentima i kako će se razlika za rashode poslovanja u odnosu na prihode pokriti iz prenesenog viška prihoda poslovanja.

Gradsko vijeće donijelo je odluku o ekonomskoj cijeni predškolskog odgoja i obrazovanja u Dječjem vrtiću Tratinčica Varaždinske Toplice, prema kojem ekonomska cijena vrtića iznosi 360 eura. Prema tome Grad Varaždinske Toplice na sebe preuzima plaćanje, odnosno sufinanciranje većeg udjela od 210 eura, dok udio roditelja u cijeni iznosi 150 eura, odnosno 120 za drugo dijete, a za treće i svako naredno dijete roditelj je oslobođen plaćanja vrtića.

Dodajmo i da će Grad Varaždinske Toplice sufinancirati izvođenje redovitog programa odgoja i obrazovanja u predškolskim ustanovama drugih osnivača u iznosu od 150 eura po djetetu.

Za roditelje čije dijete pohađa toplički vrtić, a radi se djetetu s teškoćama, djetetu samohranog roditelja, djetetu učenika i redovitih studenata ili pak djetetu čiji roditelj ima status invalida ili žrtva Domovinskog rada, cijena iznosi 120 eura.

Gradsko vijeće i Grad Varaždinske Toplice izašli su ususret OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića, gdje je u tijeku važan i značajan projekt dogradnje sportske dvorane.

– Našu školu u Varaždinskim Toplicama u potpunosti oslobađamo obveze plaćanja komunalnog doprinosa za dogradnju trodijelne školske sportske dvorane. Radi se o iznosu od 47.668,50 eura koji na taj način školi smanjuje troškove – kazala je gradonačelnica Dragica Ratković.

Vijećnici su, između ostalog, donijeli odluku o zatvaranju odlagališta komunalnog, odnosno neopasnog otpada “Glogovšćak” zbog dugotrajnog nekorištenja. U planu je i skora sanacija odlagališta.

27.06.2024
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content