Menu

Toplički učenici u međunarodnom projektu Global citizenship

Global citizenship naziv je međunarodnog projekta u kojem su sudjelovali učenici nižih razreda topličke osnovne škole. Osnivačica projekta je Petra Valdemann, učiteljica u IKC Braambos (Nizozemska). U projekt su bile uključene škole iz Njemačke, Nizozemske, Španjolske, Portugala, Grčke, Slovenije, Italije i Hrvatske. Ciljevi projekta bili su razvijanje komunikacijskih kompetencija na engleskom jeziku, poštivanje različitosti, upoznavanja geografskih obilježja, kulturnih znamenitosti te tradicijskih vrijednosti škola partnera na projektu. Važno je istaknuti da je sam projekt iz domene građanskog odgoja obuhvatio veći dio različitih područja. Neka od njih su društvena dimenzija, ljudsko-pravna dimenzija, kulturalna, pravna i ekološka dimenzija.
Projektne aktivnosti odvijale su se tako da su učenici objavljivali svoje aktivnosti koje su se provodile na razini škole na Padlet ploču projekta, a prije toga zadatak je bio tekst prevesti na engleski jezik kako bi svim sudionicima projekta bilo razumljivo o čemu se radi. Svaka aktivnost popraćena je fotografijama.
Radni sastanci voditelja projekta odvijali su se u dogovorenim terminima putem konferencijskog alata. Na sastancima su planirane daljnje projektne aktivnosti, razmjenjivala su se iskustva, dijelile ideje i stjecala nova iskustva.
Projektne aktivnosti s učenicima odradila je učiteljica Informatike Martina Kos – Grabar, a u projekt se uključila i učiteljica Biserka Bešenić sa svojim učenicima.

Tekst i fotografije: Martina Kos – Grabar

27.06.2024
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content