Menu

Ovog vikenda u Varaždinskim Toplicama 26. izdanje „Kajkavijade”

U prostorima hotela Minerva u Varaždinskim Toplicama ovog se vikenda, 24. i 25. studenoga s početkom od 16 sati održava 26. izdanje tradicionalne revijalne dječje manifestacije „Kajkavijada“. Manifestacija se održava s ciljem očuvanja kajkavskog govora i kulturne baštine, a okupljan djecu od najranije dobi do navršenih 18 godina.

U raznovrsnom programu djeca sudjeluju s različitim recitacijama, recitalima, dramskim i scenskim igrama, pjesmama, plesom, folklornim koreografijama, prikazima dječjih igara ili pak izvode dječja ostvarenja na kajkavštini. Riječ je o izvedbama koje su s djecom tijekom godine uvježbali njihovi voditelji u dječjim vrtićima i osnovnim školama na izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima. U programu nastupaju u narodnim nošnjama ili stiliziranim narodnim nošnjama.

Osim djece iz Varaždinske županija kojih je u programu svake godine više od 1000, sudjeluju i djeca iz sedam županija kajkavskog govornog područja, Međimurske, Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke, Zagrebačke, Karlovačke i Primorsko-goranske.

1 — 3
2 — 3
3 — 3
22.11.2018
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content