Menu

Izjava o pristupačnosti

Grad Varaždinske Toplice nastoji svoje internetske stranice učiniti pristupačnima u skladu sa Zakonom o pristupačnosti internetskih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora („Narodne novine“, broj: 17/19, dalje u tekstu: Zakon o pristupačnosti) kojim se prenosi Direktiva (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća od 26. listopada 2016. o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora (SL L 327, 2.12.2016.).

Ova izjava o pristupačnosti primjenjuje se na internetske stranice na mrežnom mjestu http:/www.varaždinske-toplice.hr .

Stupanj usklađenosti

Ove internetske stranice su, implementacijom CMS platforme i preoblikovanjem mrežnih stranica djelomično su u skladu sa Zakonom o pristupačnosti zbog iznimki koje su navedene u nastavku.

Nepristupačan sadržaj

Pristupačnost PDF dokumenata za osobe s oštećenjem vida

Pojedine PDF datoteke sadržane u objavama ili sjednica Gradskog vijeća nisu u cijelosti nastale izvozom iz izvorišne datoteke iz alata Microsoft Office Word uz odabir opcija za pristupačnost, već skeniranjem tiskanih dokumenata.

Za navedene neusklađenosti Grad Varaždinske Toplice se poziva na iznimku zbog nerazmjernog opterećenja u smislu članka 8. Zakona.

Priprema ove izjave o pristupačnosti

Ova je izjava sastavljena 30. listopada 2020. prema Predlošku Izjave o pristupačnosti koji je u skladu s Direktivom (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora, a utvrđen je provedbenom odlukom komisije EU 2018/1523 od 11. listopada 2018.
Za pripremu Izjave korištena je metoda samoprocjene koju je provelo upravno tijelo Grada Varaždinskih toplica, uz automatiziranu provjeru pristupačnosti korištenjem alata WAVE Accessibility Evaluation Tool ta vanjskom procjenom.

Izjava je zadnji put preispitana 30. listopada 2020.

Grad Varaždinske Toplice obvezuje se izjavu revidirati periodično.

Povratne informacije i podaci za kontakt

Sve upite vezane uz pristupačnost mrežne stranice http:/www.varaždinske-toplice.hr, korisnici mogu uputiti
E-poštom: info@varazdinske-toplice.hr
Telefonom: +385 42 634 – 350
Poštom: Grad Varaždinske Toplice, Ulica dr. Franje Tuđmana 4, 42223 Varaždinske Toplice

Postupak praćenja provedbe propisa

Tijelo nadležno za praćenje usklađenosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora sa zahtjevima pristupačnosti i nadzor nad provedbom Zakona o pristupačnosti je Povjerenik za informiranje Republike Hrvatske.

U slučaju nezadovoljavajućih odgovora na obavijest ili zahtjev za povratne informacije o pristupačnosti ovim mrežnih stranica, korisnici se mogu obratiti Povjereniku za informiranje putem telefona broj +385 1 4609 041 ili putem elektroničke pošte: pristupacnost@pristupinfo.hr.

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content