Menu

24. Kajkavidaja

U organizaciji Društva Naša djeca Varaždinske Toplice u subotu i nedjelju, 26. i 27. studenoga 2016., u hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama održat će se 24. Kajkavijada.

Kajkavijada je dječja revijalna manifestacija s ciljem očuvanja kajkavskog govora i kajkavske kulturne baštine. Točke kojima djeca nastupaju u programu rezultat su rada djece i njihovih voditelja tijekom cijele godine, a po izboru voditelja na Kajkavijadi nastupaju samo najboljim kratkim dijelom. U programu će sudjelovati djeca od najranije dobi do navršene 18. godine života. Točke se izvode na kajkavskom, a djeca mogu nastupiti u narodnim nošnjama ili stiliziranim narodnim nošnjama. U programu će nastupiti djeca iz sedam županija kajkavskog govornog područja.

Svečano otvorenje i nastup uzrasta dječjih vrtića bit će u subotu, 26. studenog, u 16 sati, a nastup uzrasta osnovne i srednje škole u nedjelju, 27. studenog, također u 16 sati.

Za svu djecu predviđen je cjelodnevni boravak, s organiziranim razgledom Varaždinskih Toplica i rimskih iskopina, polusatnim sudjelovanjem u rimskim dječjim igrama te mogućnošću kupanja u bazenima hotela Minerva.

pozivnica-2-kajkavijada-2016

23.11.2016
Grad Varaždinske Toplice

Ostale Novosti

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content