Menu

24. Kajkavidaja

U organizaciji Društva Naša djeca Varaždinske Toplice u subotu i nedjelju, 26. i 27. studenoga 2016., u hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama održat će se 24. Kajkavijada.

Kajkavijada je dječja revijalna manifestacija s ciljem očuvanja kajkavskog govora i kajkavske kulturne baštine. Točke kojima djeca nastupaju u programu rezultat su rada djece i njihovih voditelja tijekom cijele godine, a po izboru voditelja na Kajkavijadi nastupaju samo najboljim kratkim dijelom. U programu će sudjelovati djeca od najranije dobi do navršene 18. godine života. Točke se izvode na kajkavskom, a djeca mogu nastupiti u narodnim nošnjama ili stiliziranim narodnim nošnjama. U programu će nastupiti djeca iz sedam županija kajkavskog govornog područja.

Svečano otvorenje i nastup uzrasta dječjih vrtića bit će u subotu, 26. studenog, u 16 sati, a nastup uzrasta osnovne i srednje škole u nedjelju, 27. studenog, također u 16 sati.

Za svu djecu predviđen je cjelodnevni boravak, s organiziranim razgledom Varaždinskih Toplica i rimskih iskopina, polusatnim sudjelovanjem u rimskim dječjim igrama te mogućnošću kupanja u bazenima hotela Minerva.

pozivnica-2-kajkavijada-2016

23.11.2016
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content