Menu

26. obljetnica „Bljeska“ obilježena u Varaždinskim Toplicama: Zahvala braniteljima koji su dali svoje živote za Hrvatsku

Grad Varaždinske Toplice i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – ogranak Varaždinske Toplice u subotu, 1. svibnja, obilježili su 26. obljetnicu vojno-redarstvene akcije „Bljesak“.

Svečano je obilježavanje počelo svetom misom za Domovinu u župnoj crkvi svetog Martina u Varaždinskim Toplicama, a potom su branitelji i predstavnici Grada Varaždinskih Toplica položili vijence i zapalili svijeće te minutom šutnje odali počast poginulim, nestalim i preminulim braniteljima.

Predsjednik Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – ogranak Varaždinske Toplice Slavko Čečura podsjetio je na briljantno izvedenu vojno-redarstvenu akciju „Bljesak“ kojom je oslobođena zapadna Slavonija, a potom je uslijedila pobjedonosna „Oluja“ i završetak Domovinskog rata s mirnom reintegracijom hrvatskog Podunavlja.

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković naglasila je da se, obilježavajući ovu obljetnicu, ali i sve druge važne datume iz novije hrvatske povijesti, prisjećamo onih koji su branili Hrvatsku i dali svoje živote. Svaka minuta šutnje u kojoj ih se prisjećamo izraz je zahvalnosti nas koji danas živimo u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj.

1 — 12
2 — 12
3 — 12
4 — 12
5 — 12
6 — 12
7 — 12
8 — 12
9 — 12
10 — 12
11 — 12
12 — 12
03.05.2021
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content