Menu

3. PUŽ u školskoj godini 2018./2019., Ivanec, 25.01.2019.

25.01.2019. u Srednjoj školi u Ivancu održan je treći od ukupno pet turnira četvrte sezone Pojedinačnog učeničkog županijskog prvenstva u šahu. Nastupilo je 139 djece, od toga 78 na turniru nižih razreda, 54 na turniru viših razreda te 7 na turniru srednjih škola.

Naša škola imala je 11 predstavnika u natjecanju osnovnih škola te 4 bivša učenika škole na turniru srednjih škola.

Na turniru nižih razreda pobijedio je Max Poljan iz VI. OŠ Varaždin, drugi je bio njegov školski kolega Matija Herceg, a treći Patrik Ježovita iz Lepoglave. Od naših učenika najbolji je na 7. mjestu bio Luka Lončarić, odličan je na 11. mjestu bio Jura Dolenec, 22. je bio Vedran Ljubić, 36. Mia Jurša, 52. Matej Hokman, a 64. Ana Kanešić. Mia Jurša osvojila je jedinu medalju za našu školu zauzevši 2. mjesto u poretku djevojčica kod nižih razreda. Kod djevojčica je 1. mjesto osvojila Paula Friščić iz Ivanca, a 3. je bila Emina Cerjan iz Druškovca.

Dokaz sve jače konkurencije u šahu među učenicima osnovnih škola je podatak da, po prvi puta otkako se igra PUŽ, OŠ A. i I Kukuljevića iz Varaždinskih Toplica nije osvojila nijednu medalju u konkurenciji viših razreda. Pobijedio je Mateo Pongračić iz Petrijanca, drugi je bio Matej Friščić iz Ivanca, a treći Pavlo Kovaček iz Druškovca. Iako nisu osvojili nijednu medalju, naši učenici ipak su ostvarili odlične rezultate: na 4. mjestu završio je Petar Kanešić, 5. je bio Petar Križanić, 6. Mislav Matkun, 8. Leonard Pokos, a 11. Matej Modrić.
U konkureniji djevojčica sve tri medalje osvojile su učenice PŠ Druškovec. Najbolja je bila Jelena Inkret (ukupno na 9. mjestu), druga je bila njezina sestra Janja (ukupno na 12. mjestu), a treća Marta Maloić Surko (ukupno na 14. mjestu).

Na turniru srednjih škola sva tri prva mjesta osvojili su bivši učenici naše škole. Hrvoje Hostnjak, učenik Elektrostrojarske škole, je bio prvi, Filip Križanić iz Prve gimnazije Varaždin drugi, a treći Luka Hereković iz Elektrostrojarske škole. Nastupio je i Borna Matkun iz Elektrostrojarske škole i zauzeo 5. mjesto. Najbolja djevojčica bila je Silvija Sever, također učenica Elektrostrojarske škole.

Kompletni rezultati natjecanja, fotografije, ukupni poredak i prijenosi nekih partija mogu se pronaći na web stranici http://sah-mladost.hr/3puz19/.

1 — 8
2 — 8
3 — 8
4 — 8
5 — 8
6 — 8
7 — 8
8 — 8
29.01.2019
Grad Varaždinske Toplice

Ostale Novosti

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content