Menu

ABECEDA HUMANOSTI

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof   u razdoblju od 6.-22. ožujka 2018. provelo je edukativnu radionicu „Mišica Milica, Mišje (ne)zgode u parku“ na temu prevencije trgovanja ljudima.

Radionica je dio programa rada s mladima „ABECEDA HUMANOSTI“ kojeg Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof kontinuirano provodi s ciljem humanističkog odgoja djece i mladih.

Cilj radionice je interaktivnom metodom rada kroz simpatični  lik Mišice Milice i  njezinih prijatelja, igrom igrokaza, crtanja, bojanja, slaganja puzzli, razgovor i  čitanje priče,  upoznati djecu od najmlađeg uzrasta s ovom ozbiljnom, sveprisutnom i njima teško razumljivom temom. Sudjelovanjem u radionici djecu se nastoji  upozoriti  na potencijalno opasne situacije u kojima se mogu naći ( otvaranje vrata nepoznatoj osobi ako smo sami kod kuće; odlazak na igru s prijateljima bez obavještavanja roditelja; razdvajanje od prijatelja na igralištu; razgovor s nepoznatom osobom; uzimanje slatkiša i poklona od nepoznate osobe…) i poučiti ih kako pravilno reagirati, što poduzeti, kome se obratiti za pomoć, na koji se način zaštiti (ne odavati informacije nepoznatim osobama o sebi; znati reći NE, glasno vikati, pokušati se osloboditi i pobjeći kada se osjećamo ugroženima; naučiti svoju adresu, broj telefona svojih roditelja i broj policije; ako se izgubimo pomoć potražiti u najbližoj policijskoj postaji, trgovini ili banci).

U radionici je sudjelovalo 120 djece   iz  4 dječja vrtića (Novi Marof, Bambi Novi Marof, Leptirić Ljubešćica i Tratinčica Varaždinske Toplice) te polaznici kreativne radionice Gradske knjižnice i čitaonice  Novi Marof  i   Društva Naša djeca Novi Marof.

1 — 15
2 — 15
3 — 15
4 — 15
5 — 15
6 — 15
7 — 15
8 — 15
9 — 15
10 — 15
11 — 15
12 — 15
13 — 15
14 — 15
15 — 15
23.03.2018
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content