Menu

Adam Končić u Varaždinskim Toplicama izveo monodramu „Ni med cvetjem ni pravice“

U kongresnoj dvorani hotela Minerva poznati akademski glumac Adam Končić u vlastitoj režiji predstavio je 16 poznatih Krležinih Balada Petrice Kerempuha. Odabir je tematikom vezan uz balade koje opisuju položaj kmeta i seljaka s kraja 16. stoljeća, nagovještaju njihov bunt, dok u središnjem dijelu balada „Na mukah“ donosi katarzičnu kulminaciju.
Posjetitelji su mogli uživati u emotivno nabijenoj monodrami, u kojoj glumac progovara kroz 12 likova, uživljavajući se u pojedine situacije bez upotrebe rekvizita ili kostima, koristeći samo vlastito tijelo kao jedini instrument stvaranja konkretnih slika iz nepresušnog tekstovnog predloška višeslojne Krležine poezije.
U tome mu je uvelike pomogla interakcija s raznolikim glazbenim motivima i mnogim zvučnim efektima kreiranim od vrsnog kazališnog glazbenika Duška Zubalja, a koje je na scenu prenio pijanist Oliver Belošević. Minimalističkim, ali efektnim pristupom ukupnom dojmu pridonijeli su kostimografkinja Mirjana Zagorec i scenograf Miljenko Sekulić.
Predstava je održana u organizaciji Ogranaka Matice hrvatske u Varaždinskim Toplicama, a ulaz je za sve posjetitelje bio besplatan.

1 — 11
2 — 11
3 — 11
4 — 11
5 — 11
6 — 11
7 — 11
8 — 11
9 — 11
10 — 11
11 — 11
04.03.2019
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content