Menu

Apel građanima – čuvajmo našu prirodu

Čuvajmo našu prirodu, naše šume, naša polja, naše zemlju, naše rijeke, našu prirodu i naš zrak.

Čuvajmo ih za nas, naše obitelji  i našu djecu. Za ljepše danas i još ljepše sutra. Budimo odgovorni i primjer drugima!

 

Vaša gradonačelnica Dragica Ratković

 

 

Poštovani građani,

Željeli bismo apelirati na vašu svijest o važnosti očuvanja okoliša u našem gradu. Kao što vjerojatno znate, zagađenje okoliša i problemi s otpadom postaju sve ozbiljniji problemi u našem društvu. Zato bismo vas molili da pripazite na to kako se ophodite s otpadom i da se pobrinete da vaši otpadni proizvodi ne završe na neželjenim mjestima.

Molimo vas da ne bacate smeće u prirodu ili na javne površine, već da ga odložite u odgovarajuće spremnike. Važno je i da se odvajanje otpada radi redovito, kako bismo smanjili količinu otpada koji se odlaže na divlje deponije i pružili priliku za recikliranje materijala. Bacanje otpada u šume i prirodu nije ekološki prihvatljiv način zbrinjavanja starih peći, perilica, hladnjaka, građevinske šute, stakla, odjeće i obuće, te ostalog i opasnog otpada.

Molimo vas da takav otpad odvozite na reciklažno dvorište, gdje će se za zbrinjavanje otpada pobrinuti stručnjaci i odložiti ga na propisan i pravilan način. Dovoz takvog otpada je besplatan  i usluge reciklažnog dvorišta mogu bez naknade koristiti svi korisnici javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada iz domaćinstva.

Zbog toga je izgrađeno reciklažno dvorište u Varaždinskim Toplicama!

 

Svi mi imamo odgovornost prema našem okolišu, a čuvanjem čistoće i očuvanjem prirode doprinosimo boljem i zdravijem životnom okruženju za sve nas.

Pravilnim gospodarenjem otpadom štitimo okoliš!

Molimo vas da se pridržavate ovih savjeta i da zajedničkim snagama učinimo naš grad čišćim i zdravijim mjestom za život.

 

S poštovanjem,

Vaša lokalna samouprava

24.03.2023
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content