Menu

Aquafest

Ovog će se vikenda u Varaždinskim Toplicama održati Aquafest – festival kojim se odaje počast ljekovitoj termalnoj vodi, a posjetitelji će imati priliku upoznati se s bogatim rimskim nasljeđem.

Iako sve počinje već u četvrtak, predstavom „Cezar” koju će u Rimskom forumu izvesti Glugl teatar iz Varaždina, glavnina programa održavat će se u petak i subotu, 3. i 4. lipnja, kad će i ulice grada biti ispunjene duhom staroga Rima.

Oba dana od 10.00 do 20.00 sati u Malom parku odvijat će se Sajam i radionice, a u petak će se od 10.00 sati održavati i 4. Međunarodni skup pod nazivom „Termalna voda jučer danas, sutra”.

U Rimskoj Bazilici od 18.00 će sati biti prikazan dokumentarni film „Putevi vode”, a od 20.00 sati posjetitelje očekuju još tri zanimljiva događanja; povorka pod bakljama u Rimskom forumu, borbe gladijatora u Termama te koncert „Voda”.

U subotu u 11.00 sati ulicama Varaždinskih Toplica krenut će Povorka Rimljana, a na Parteru kod Terma odvijat će se borbe gladijatora i predstaviti formacije legija.

Subotnji će program završiti u 21.00 sat predavanjem „Nesputane – jedna vilovita priča”.

Pozivamo vas da popratite ovogodišnji Aquafest u Varaždinskim Toplicama, uz napomenu da su izjave za medije planirane za petak, 3. lipnja, uoči početka 4. Međunarodnog skupa „Termalna voda jučer, danas, sutra” koji će se od 10.00 sati održati u Rimskoj bazilici na arheološkom lokalitetu u Varaždinskim Toplicama.

02.06.2022
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content