Menu

Besplatno ustupanje letka o zakonskim obavezama skrbnika pasa za tisak i distribuciju

Poštovani,

zbog pozitivnih iskustava lokalnih zajednica koje su otisnule i podijelile letak sa zakonskim obavezama skrbnika pasa uz račune za komunalnu nakladu, odnosno po svim kućanstvima, podsjećamo još jednom da smo u suradnji s Udrugom gradova napravili i pripremili za tisak navedeni informativni letak te Vam ga ustupamo bez naplate kako bismo Vam pomogli u provedbi Zakona o zaštiti životinja.

Smatramo da je navedeni letak osnovan i nužan način da izravno pridonesete smanjenju broja napuštenih životinja, kao i da ispunite dio svojih zakonskih obaveza, a podijeliti ga možete uz već neku Vašu postojeću distribuciju prema svim kućanstvima. Savjetujemo da letak otisnete čim prije, ali i naglašavamo da nije vezan uz datum i kampanju te možete odabrati najpogodniji trenutak u ovoj ili čak sljedećoj godini.

Naime, cilj je doprijeti do neodgovornih skrbnika pasa, koji do sada nisu mikročipirali svoje pse i za koje postoji realna opasnost da će jednoga dana postati trošak za Vašu lokalnu zajednicu. Osim ove osnovne obaveze na letku je navedena i obaveza kontrole razmnožavanja kućnih životinja te druge zakonske odredbe koje se tiču svakoga skrbnika psa.

Trenutačno je u Hrvatskoj čak 30 posto nemikročipiranih pasa iako ta obaveza postoji još od 2004. godine. Stoga podsjećamo na zakonsku obavezu svih lokalnih zajednica od 2013. godine, da iskontroliraju jesu li svi psi na njihovu području označeni mikročipom, što je ujedno i u izravnom interesu lokalnih zajednica.

Apeliramo da budete aktivni u rješavanju problema koje uzrokuju neodgovorni skrbnici. Molimo Vas da nam javite na koji način i kada ćete iskoristiti naš letak, a voljeli bismo dobiti informaciju i o Vašim planovima vezanima za kontrolu obaveznog mikročipiranja svih pasa te provođenja programa kastracije.

U očekivanju Vašeg javljanja kako bismo Vam mogli poslati gotovu besplatnu pripremu za tisak i distribuciju letka, srdačno Vas pozdravljamo.

31.08.2017
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content