Menu

Bliži se središnji dio proslave Dana Grada Varaždinskih Toplica – ovog vikend mnoštvo sadržaja za sve generacije

Varaždinske Toplice slave svoj dan – Dan Grada i blagdan svetog Martina, zaštitnika župe, a središnji dio bogatog programa počinje ovog petka, dok će građani i posjetitelji u mnoštvu sadržaja moći uživati i u subotu.

Naime, u petak, na sam Dan Grada Varaždinskih Toplica obilježavanje počinje u 11 sati svetom misom u župnoj crkvi svetog Martina koju predvodi Stjepan Mostečak, župnik i dekan Varaždinskotopličkog dekanata. Budući da su proteklu godinu obilježili brojni projekti, Dan Grada bit će prilika za svečano otvorenje novouređene Ulice grada Vukovara u kojoj su uz pomoć sredstava Ministarstva unutarnjih poslova sanirana opasna mjesta.

U 13.15 sati delegacija Grada i predstavnici braniteljskih udruga povodom 30-te obljetnice osnutka 7. gardijske brigade „Puma” obići će tematski mural na trafostanici u Ulici kralja Tomislava.

U 14 sati posjetit će i izložbu „Lovačka priča” koju je svom Gradu poklonilo Lovačko društvo „Jelen” Varaždinske Toplice, a koja je samo dan nakon otvorenja brojem zainteresiranih posjetitelja pokazala da je pun pogodak.

Povodom Dana Grada, jedna od najaktivnijih topličkih udruga, Udruga vinogradara i voćara sv. Martin Varaždinske Toplice, uz gradsku podršku otvorila je svoje novouređene prostore koje će u petak zajedno obići.

Kako bi se prisjetili onih koji su najzaslužniji za stvaranje hrvatske države, delegacije Grada, braniteljskih udruga i ostali sudionici koji će prisustvovati proslavi, uoči svečane sjednice Gradskog vijeća u 15.30 sati kod spomenika „Bijela golubica” položit će vijence i zapaliti svijeće. Središnji dio proslave Dana Grada, svečana sjednica na redu je pak u 16 sati u Kino dvorani Ljubelj.

U 16.30 sati počinje bogat program na Trgu Republike Hrvatske. Naime, aktivne topličke udruge pripremile su ponešto za svakoga, pa će tako građani moći uživati u pečenim kestenima i kuhanim kobasicama uz dobru kapljicu Udruge vinogradara i voćara sv. Martin, besplatnom lovačkom gulašu kojeg će pripremiti Lovačko društvo „Jelen” i domaćim slasticama Udruge „Biserna dolina” Grešćevina. Vrijedne ruke članica udruga žena „Naši cajti” i „Svibovečki zvon” pripremit će izložbu, a Martinjske špelancije svojim će nastupom upotpuniti Tamburaški sastav „Ex Fakini”.

Povodom blagdana sv. Martina u 18 sati u župnoj crkvi slavit će se svečana sveta misa koju predvodi Stjepan Mostečak, župnik i dekan Varaždinskotopličkog dekanata, a dobra zabava nastavlja se u 19 sati na Trgu gdje će se održati zabavno-glazbena večer uz sastav „Kavaliri”.

Program se nastavlja u subotu u jutarnjim satima kada iz Leskovca kreće Martinjska edukativna planinarska šetnjica kojoj je cilj Višograd. U 15 sati gradska Vatrogasna zajednica na javno pokaznoj vježbi „Crkva sv. Martina 2022.” prikazat će svoju spremnost za odgovor na potencijalne ugroze. Subotnji program završava u 19 sati i to orguljaškom večeri. Naime, u župnoj crkvi u organizaciji Matice hrvatske održat će se koncert u izvedbi Gorana Končana na violini i Edmunda Andlera Borića na orguljama.

Gradonačelnica Dragica Ratković pozvala je sve građane da se pridruže proslavi Dana Grada i blagdana svetog Martina te uživaju u bogatom programu i brojnim sadržajima koje je za njih pripremio Grad u suradnji sa svojim udrugama.

– Naše prekrasne Varaždinske Toplice ovih su dana nezaobilazno mjesto. U brojnim sadržajima za koje su se pobrinule naše vrijedne udruge uživat će sve generacije. Nakon dvije pandemijske godine i nešto skromnijih proslava, vjerujem da su svi građani i posjetitelji ove godine pronašli ponešto za sebe i da će se u ovim izazovnim vremenima zabaviti, opustiti i proslaviti Dan naših Varaždinskih Toplica i Martinje kako to i priliči – rekla je Ratković.

10.11.2022
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content