Menu

Bogat kulturno-umjetnički program drugog dana COFA-e u Varaždinskim Toplicama! U Gradskoj vijećnici održan i svečani prijem delegacija svih pet zemalja sudionika

Nakon što je mimohodom i atraktivnim nastupima folklornih skupina iz Poljske, Gruzije, Sjedinjenih Američkih Država, Rumunjske, Meksika i Hrvatske u Varaždinskim Toplicama svečano započeo međunarodni folklorni festival COFA, u ponedjeljak je predstavnike COFA-e ugostila gradonačelnica Grada Varaždinske Toplice Dragica Ratković.

Nakon službenog otvaranja festivala u nedjelju, Grad Varaždinske Toplice bio je domaćin brojnim kulturno-umjetničkim događanjima u ponedjeljak. Organizirane su radionice folklornog pjevanja, folklornih plesova i tradicijskog odijevanja, te radionica izrade tradicijskih ukrasa. U Gradskoj vijećnici Grada Varaždinske Toplice, gradonačelnica Ratković je održala svečani prijem za predstavnike folkloraških delegacija koje sudjeluju na ovogodišnjem COFA festivalu.

Gradonačelnica Ratković istaknula je podršku manifestacijama koje dolaze u grad, budući da obogaćuju turističku ponudu i tradiciju Varaždinskih Toplica.

-Podržavam sve manifestacije koje dolaze u naš grad jer time obogaćujemo našu turističku ponudu i tradiciju, odnosno naš zdravstveni i baštinski turizam. Na prijemu su bili predstavnici svih pet stranih zemalja sudionica COFA-e koji su nam predstavili svoju kulturu i tradiciju, a mi smo njima govorili o našim kulturnim i turističkim vrijednostima – rekla je gradonačelnica i dodala kako je Grad nagradio delegacije prigodnim poklonima.

Direktorica i idejna začetnica Petra Golubar ponovila je program koji je Grad Varaždinske Toplice ponudio svim zainteresiranima, među kojima su bile i radionice pjevanja, plesanja, sviranja i izrade tradicijskog nakita.

-Ove su godine na festival COFA stigle tri nove folklorne skupine i to skupina iz SAD-a koja je stigla prvi put, kao i Gruzija, a stigla nam je i grupa iz Meksika. Tu su još i Rumunjska i Poljska te domaće snage – Varaždinski folklorni ansambl. Naravno, tu su i ostala naša kulturno-umjetnička društva koja će se pridružiti folklornoj avanturi, ovisno o gradu ili općini koja će biti domaćin dijela festivala – naglasila je Golubar.

Uslijedio je cjelovečernji folklorni nastup na glavnom gradskom trgu Varaždinskih Toplica, a nastupale su folklorne skupine iz SAD-a, Meksika, Rumunjske, Poljske i Gruzije.

Radi se o suvremenoj folklornoj avanturi koja se osim u Varaždinskim Toplicama održava i u Lepoglavi, Novom Marofu, Varaždinu, te općinama Visoko, Maruševec i Ljubešćica.

1 — 16
2 — 16
3 — 16
4 — 16
5 — 16
6 — 16
7 — 16
8 — 16
9 — 16
10 — 16
11 — 16
12 — 16
13 — 16
14 — 16
15 — 16
16 — 16
11.07.2023
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content