Menu

Bogat program proslave Dana Grada Varaždinskih Toplica!

Grad Varaždinske Toplice obilježava svoje dane. Topličko Martinje 2023, Dan Grada Varaždinskih Toplica i blagdan zaštitnika župe sv. Martina Biskupa obilježava se s posebno pripremljenim programom koji će zadovoljiti različite ukuse i generacije svih svojih mještana, kao i posjetitelja. Program se već započeo odvijati s raznim događanjima, a trajat će sve do 18. studenog.

Proslava je započela u petak, 3. studenog, s blagdanom sv. Huberta, zaštitnika lovaca i članova Lovačkog društva “Jelen” Varaždinske Toplice. Održana je sveta misa u župnoj crkvi sv. Martina, a nastavila se u subotu s orguljaškim večerima i koncertom u župnoj crkvi izvedbom Trija Seraphin.

Program se nastavlja u srijedu, 8. studenog, kada vas očekuje predstava “(O)glas savjesti”, komedija izvedena od Glumačke družine “Komedijaši” KUD-a Stražnjevec, s besplatnim ulazom za sve posjetitelje.

Nastavlja se izložbom ručnih radova Antonije Kogl iz Varaždinskih Toplica koja će biti otvorena 9. studenog i trajat će sve do 11. studenog.

Petak, 10. studenog, označava središnji dan proslave Dana Grada. Svečanost polaganja vijenaca i paljenje svijeća kod spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu “Bijela golubica” održat će se u 15 sati u Varaždinskim Toplicama, a zatim u 17 sati uslijedit će svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždinskih Toplica. Istovremeno će se održati pjesnička večer pod nazivom “Zlatne godine” u organizaciji Udruge umirovljenika Varaždinske Toplice.

Trg Republike Hrvatske bit će mjesto gdje možete razgledati rukotvorine Udruge žena “Naši Cajti” i “Svibovečki zvon”, probati domaće slastice udruge “Biserna dolina”, te uživati u lovačkom gulašu koji će pripremiti Lovačko društvo Jelen. Također, udruga Vinogradara i voćara sv. Martin ponudit će bogat gastronomski program.

U petak navečer, Orguljaške večeri nastavljaju se u župnoj crkvi sv. Martina, a na Trgu Republike Hrvatske očekuje vas glazbeno-zabavna večer uz sastav “Kavaliri”.

Subota, 11. studenog, donosi javnu pokaznu vježbu Vatrogasne zajednice Grada Varaždinskih Toplica u 9.30 sati, svečanu koncelebriranu misu u 11 sati povodom blagdana svetog Martina, te Martinjsku planinarsku šetnju i edukativnu izložbu od 13 sati.

Službeni program proslave Dana Grada 2023. završava 18. studenog u 19 sati s Orguljaškim večerima u župnoj crkvi sv. Martina.

-Ovo je bogat program koji nudi nešto za svakoga, i stoga pozivamo sve mještane i posjetitelje da se pridruže u ovim proslavama i zajedno obilježimo Dan Grada 2023. u Varaždinskim Toplicama – poručila je gradonačelnica Grada Varaždinske Toplice Dragica Ratković.

06.11.2023
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content