Menu

 Bogatim programom i predstavljanjem Turističkog vodiča Varaždinskih Toplica proslavili Dan topličke škole

 Bogatim programom i predstavljanjem Turističkog vodiča Varaždinskih Toplica proslavili Dan topličke školeKrajem mjeseca svibnja, a uz rođendan Ivana Kukuljevića Sakcinskog, zaslužnog za uvođenje hrvatskoga jezika u javnu uporabu, toplička je škola svečanom priredbom obilježila Dan škole koja ima tradiciju dugu više od 5. stoljeća. Budući da su Kukuljevići imali imanje na Tonimiru, brdu povrh Toplica, škola ponosno nosi ime Ivana i njegova oca Antuna Kukuljevića.

Svečan, zanimljiv i kreativan kulturno-umjetnički program osmislili su vrijedni učitelji škole zajedno sa svojim učenicima. Tako su gosti, učenici, učitelji i svi djelatnici škole mogli uživati u pjesmi, plesu i dramskim izvedbama malih i velikih učenika naše škole.

Izvedbom himne Lorene Ratković (7.b) započela je svečanost, a zatim se prisutnima obratila Ljubica Nofta, predsjednica Gradskog vijeća Varaždinskih Toplica. Uslijedile su recitacije najmlađih učenika naše škole Domagoja Bahata, Azre Plišo, Jakova Turkalja, Lane Denac i Olivera Krainca, a njih su pripremile učiteljice prvih razreda Biserka Bešenić i Mirna Veraja. Svoje dramsko umijeće pokazali su ovogodišnji sudionici LiDraNa, učenici 2. razreda izveli su recital Cin can cvrgudan (mentorica Ružica Hrženjak), učenik 1. razreda Ivan Drmić  krasnoslovio je pjesmu Stanislava Feminića Iz lovčeve bilježnice (mentorica Biserka Bešenić), učenica četvrtog razreda Barbara Martinez izvela je monolog Olovka na glavi (mentorica Natalija Bešenić). Iva Plišo, učenica 7.a razreda, pročitala je svoju autorsku pjesmu Za une koji znaju glediti s kojom je osvojila prvu nagradu na Festivalu Ivana Kukuljevića Sakcinskog u organizaciji Centra izvrsnosti za hrvatski jezik, a Iva je ove godine osvojila i prvo mjesto na županijskom Natjecanju iz hrvatskoga jezika (mentorica Sanja Habek).

Sve prisutne raspjevao je i rasplesao školski zbor koji je pod vodstvom učiteljice Stelle Cimerman izveo splet songova iz tri poznata mjuzikla. Gledatelji su imali  čast vidjeti i aktualne državne prvake u latinoameričkim plesovima – Andreja Detelja, učenika 7.r. naše škole i njegovu partnericu Elenu Weisser. Oni su izveli  plesove  Cha, cha, cha, Rumbu i Jive, a njihovi su treneri Nicolas Quesnoit,  Ksenija Plušcec Quesnoit i Sergej Milicija.

Dramska skupina viših razreda svojim je zgodama i nezgodama dobro nasmijala publiku, a igrokaz je s njima uvježbala učiteljica Ivana Obad Slavin.

U ulozi voditeljica priredbe odlično su snašle Leona Mičuda i Anđela Čurdija, učenice 7.b razreda, koje je pripremila učiteljica Sanja Habek.

Na svečanosti je predstavljen i projekt Turistički vodič Varaždinskih Toplica koji je nastao kao rezultat uspješnog javljanja na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja.  Projekt je podijeljen po etapama i obuhvatio je nastavne predmete Matematike, Povijesti, Informatike i izvannastavne aktivnosti školske zadruge „Topličnjak“.  Učiteljica Martina Kos-Grabar, koordinatorica projektnih aktivnosti te odgovorna osoba za dizajn i tiskanje vodiča, predstavila je tijek projektnih aktivnosti. O projektnim aktivnostima iz područja matematike izvijestio je učitelj Zlatko Čmigović koji je u suradnji  s učiteljicom Tihanom Denac proveo  matematičke aktivnosti s učenicima. Gledatelje je u povijesnu šetnju topličkih znamenitosti provela učiteljica Biserka Bešenić, a izvještaj o aktivnostima učeničke zadruge pripremila je učiteljica Ivančica Svetec, voditeljica zadruge.

„ Ova je školska godina za učenike i učitelje naše škole bila bogata sadržajima i aktivnostima, stoga nisu izostali ni izvrsni rezultati.  Ponosimo se njihovim uspjesima i marljivim radom kojim su dostojno predstavljali našu školu na brojnim natjecanjima, smotrama i projektima“, na kraju je istaknula ravnateljica škole Goranka Štefanić te zahvalila svim učenicima i djelatnicima škole koji su sudjelovali u realizacije priredbe i svim provedenim aktivnostima tijekom godine.

Također, ravnateljica je pozvala goste da razgledaju  postavljene izložbe i radove učenika koje je s učenicima pripremila učiteljica Viktorija Balog Mikac te pozvala goste da kupe predstavljeni Turistički vodič.

 

Tekst: Sanja Habek

1 — 6
2 — 6
3 — 6
4 — 6
5 — 6
6 — 6
31.05.2023
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content