Menu

Brojni građani u Varaždinskim Toplicama saznali kako klet, vikendicu ili kuću pretvoriti u izvrstan izvor prihoda

Kino dvorana „Ljubelj“ u Varaždinskim Toplicama bila je ispunjena do posljednjeg mjesta na besplatnom edukativnom predavanju na temu „Vaša klet, vikendica ili kuća kao izvor prihoda“, koje je 28. 2. 2019. organizirala Turistička zajednica Grada Varaždinske Toplice. S obzirom da najveći udio u ponudi smještajnih kapaciteta u Hrvatskoj predstavlja obiteljski smještaj, ovo je predavanje svim zainteresiranim posjetiteljima dalo najvažnije informacije oko prvog koraka pretvaranja vlastite nekretnine u turističko-smještajni kapacitet. Na predavanju su također predstavljene mogućnosti ostvarivanja bespovratnih potpora koje su ove godine po prvi puta osigurane, a koje se mogu koristiti za podizanje kvalitete smještaja, ulaganje u dodatne sadržaje poput gradnje bazena ili saune i sl.
– Kakav smještaj ponuditi putniku 21. stoljeća, kolika su ulaganja, igra li lokacija važnu ulogu, kako se profilirati i pronaći svoju nišu, koji su trendovi u oglašavanju privatnog smještaja, kako nam ulazak u turističke vode mijenja privatne živote na bolje, koji su primjeri dobre prakse i možda najbitnije od svega, da li će nam se na tom putu ispriječiti hrvatska pravna regulativa ili nije sve tako komplicirano, pitanja su na koja smo sudionicima predavanja dali potrebne odgovore – poručili su organizatori.
Na predavanju se okupio veliki broj građana Varaždinskih Toplica, ali i ostalih naselja koji gravitiraju topličkom području, mještani Ljubešćice, Novog Marof, Banjšćine, Kneginca, Jalžabeta, Kelemena…
Inače, Grad Varaždinske Toplice je već učinio jedan korak kojim je dodatno motivirao građane da vlastite nekretnine pretvore u turističko-smještajne kapacitete. Naime, odlukom gradonačelnice Dragice Ratković potvrđeno je da Grad Varaždinske Toplice neće povisivati iznos paušalnog poreza za privatni smještaj te će on i dalje iznositi 150 kuna. Da u Gradu nisu donijeli ovu odluku i o tome obavijestili Poreznu upravu, automatizmom bi se odredio novi iznos paušala od 750 kuna.
– Razvoj turističke ponude i potencijala nije moguć, ako ih ne prate i smještajni kapaciteti. Stoga su nam mali pojedinačni iznajmljivači izuzetno važni. Povećanje paušala ne bi stvorilo značajniji priljev novaca u gradski proračun, dok bi s druge strane uzrokovalo dodatni namet već ionako preopterećenim privatnim iznajmljivačima. Zadržavanjem postojećeg iznosa paušala od 150 kuna doprinosimo razvoju našega turizma – zaključila je gradonačelnica Ratković.

1 — 10
2 — 10
3 — 10
4 — 10
5 — 10
6 — 10
7 — 10
8 — 10
9 — 10
10 — 10
04.03.2019
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content