Menu

Čarobna predblagdanska atmosfera u Varaždinskim Toplicama protekla četiri vikenda napunila središnji gradski trg

Vesela i čarobna predblagdanska atmosfera vladala je protekla četiri vikenda na središnjem gradskom trgu u Varaždinskim Toplicama. Trg Republike Hrvatske na kojem se odvijala Toplička božićna priča bio je nezaobilazno mjesto za sve generacije. Mirisi kuhanog vina kojeg su s veseljem i radošću sve četiri nedjelje pripremali i kuhali vinogradari i članovi Udruge vinogradara i voćara Sveti Martin Varaždinske Toplice uključujući razne božićne delicije, ove godine mamili su Topličance u centar grada.

Iako je Toplička božićna priča u usporedbi s adventima u drugim, većim gradovima manja, sadržajno je bogata što potvrđuje i program u kojem je svatko mogao pronaći ponešto za sebe. Odlična predblagdanska atmosfera vladala je uz svirku Emerika i Mirte, Ex Fakina, tamburaša KUD-a Toplice i godišnjeg koncerta KUD-a Toplice, malog sajma KUD-a i topličkih udruga, Moto mrazova koji su razveselili one najmlađe, pa do adventskih slastica, kuhanog vina i kobasica za što su se pobrinule topličke udruge; Udruga vinogradara i voćara Sveti Martin, udruge žena Svibovečki zvon, Naši cajti i Udruga Biserna dolina Grešćevina.

Zadovoljstvo što su prekrasna blagdanska atmosfera i ukrašen Trg privukli brojne građane istaknula je i gradonačelnica Dragica Ratković.

– Vjerujem da nam je ovo predblagdansko vrijeme u Varaždinskim Toplicama koje je obilježio lijep i sadržajan program te tradicionalno paljenje adventskih svijeća čime iščekujemo Božić donijelo veselje, smijeh i radost što nam je, s obzirom na izazove s kojima smo se svi suočavali unazad nekoliko godina, bilo itekako potrebno. Posebno mi je drago što su nas i ove godine, već tradicionalno posjetili Moto mrazovi i razveselili naše najmlađe građane – rekla je gradonačelnica Ratković.

Ove godine Topličance su paljenjem prve adventske svijeće u vrijeme došašća uvele članice Udruge žena „Svibovečki zvon”, dok su drugu koja predstavlja mir upalile članice Udruge Biserna dolina Grešćevina te članovi DVD-a i Mjesnog odbora Grešćevina. Čast da upale treću adventsku svijeću pripala je članovima KUD-a „Toplice”, dok su četvrtu svijeću upalili članovi Moto kluba Aqua Bikers.

Direktorica Turističke zajednice Varaždinskih Toplica Lana Husnjak naglasila je kako su vrijedne topličke udruge koje su se uključile u sva događanja svojim aktivnostima omogućile građanima da uživaju u predbožićnom vremenu.

-Četiri adventske nedjelje su iza nas, a ovo vrijeme koje nas i kroz simboliku svijeća koje palimo na adventskom vijencu podsjeća na ono uistinu bitno – nadu, vjeru, mir, radost i naravno ljubav, proveli smo upravo tako. Sve četiri nedjelje na Trgu je bilo vrlo živo, odaziv je bio odličan, a posebno mi je drago da iz godine u godinu ova zimska događanja posjećuje sve veći broj ljudi – poručila je Husnjak.

Topličku božićnu priču upotpunio je božićni koncert Glazbene škole, Područnog odjela Varaždinske Toplice u utorak te božićna priredba u Osnovnoj školi Svibovec koja je na redu u srijedu u 17 sati.

1 — 19
2 — 19
3 — 19
4 — 19
5 — 19
6 — 19
7 — 19
8 — 19
9 — 19
10 — 19
11 — 19
12 — 19
13 — 19
14 — 19
15 — 19
16 — 19
17 — 19
18 — 19
19 — 19
21.12.2022
Grad Varaždinske Toplice

Ostale Novosti

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content