Menu

Centar Varaždinskih Toplica u znaku tradicijske kulture, pjesme, plesa i narodnih nošnji: Domaći i strani folkloraši oduševili brojne posjetitelje

Varaždinska županija od nedjelje do petka domaćin je prvom Međunarodnom folklornom festivalu COFA, a domaće i strane folkloraše u srijedu je ugostio i Grad Varaždinske Toplice. Tradicijska kultura i nošnje iz Kolumbije, SAD-a, Švicarske, Ukrajine i Hrvatske oduševili su brojne posjetitelje okupljene na Trgu Republike Hrvatske koji su uživali u prikazu njihovog plesnog i pjevačkog umijeća.

 

Radi se o jednom sasvim novom festivalu iza kojeg se krije želja za očuvanjem kulturne baštine, a s obzirom da Varaždinske Toplice kontinuirano rade na čuvaju svojih običaja, kulture i tradicije ne čudi da su ih organizatori izabrali kao jednog od domaćina.

 

Zadovoljstvo što su folkloraši iz cijelog svijeta posjetili Varaždinske Toplice i topličkoj publici prikazali djelić svoje kulture i baštine izrazila je i gradonačelnica Dragica Ratković.

 

– Varaždinske Toplice grad su široko poznat po njegovanju kulture, tradicije i baštine zbog čega mi je drago da smo ugostili folklorne skupine iz raznih dijelova svijeta koji su sve prisutne oduševili svojim umijećem, ali i prekrasnim nošnjama. Posebno mi je drago što su nastupili i gosti iz Ukrajine te da smo našim novim sugrađanima, raseljenim osobama iz ratom pogođene Ukrajine barem nakratko vratili dio njihove domovine i omogućili im da se osjećaju kao kod kuće – rekla je Ratković.

 

Naglasivši kako je ovo ujedno i odlična promocija Varaždinskih Toplica diljem svijeta, gradonačelnica Ratković zaključila je kako će i idućih godina rado biti domaćin ovakvim i sličnim festivalima.

1 — 21
2 — 21
3 — 21
4 — 21
5 — 21
6 — 21
7 — 21
8 — 21
9 — 21
10 — 21
11 — 21
12 — 21
13 — 21
14 — 21
15 — 21
16 — 21
17 — 21
18 — 21
19 — 21
20 — 21
21 — 21
15.07.2022
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content