Menu

Članovi „Biserne doline“ i mještani Grešćevine uredili stari zdenac i udahnuli mu novi život

Udruga „Biserna dolina“ iz naselja Grešćevina na području Grada Varaždinskih Toplica, započela je još jedan hvale vrijedan projekt eko-etno uređenja svojeg naselja. Naime, članovi Udruge uredili su stari zdenac uz odmorište sv. Josipa na županijskoj cesti Varaždinske Toplice – Jalžabet. Zdenac je uređen u eko-etno stilu, a novac je osiguran kroz gradski proračun Varaždinskih Toplica, Nacionalnu zakladu „Zamah“  te priloge mještana koji su dobrovoljnim radom starom zdencu dali novi izgled.

– U suradnji s članovima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Grešćevina, napravljeno je ispumpavanje zdenca, kao i dvostruka dezinfekcija vode. Sada nam slijedi završno ispumpavanje i dezinfekcija, kao i analiza vode za piće na Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije, kako bismo mogli zdenac ucrtati na svjetsku mapu izvora pitke žive vode – otkriva Biserka Vudrag, predsjednica Udruge „Biserna dolina“.

Udruga tijekom cijele godine planira radove na dodatnom uređenju odmorišta, kao i cijelog naselja u eko-etno stilu.

– Ujedno pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na manifestaciji „Slamanijada“, koja će se održati 14. i 15. srpnja. Riječ je o dvodnevnom događanju na kojemu slavimo prirodu i održivi razvoj. Pripremili smo i četiri radionice. Posjetitelji će moći vidjeti ručnu žetvu raži, način obrade slame za šop, izradu slamnatog krova, ali i sudjelovati u izradi velikog konja i ptice feniks od zobene i ražene slame, koji će potom biti postavljeni u središtu Grešćevine. Želimo svim prolaznicima kroz naše mjesto uz živu pitku vodu ponuditi i uživanje u potpunom eko-etno ambijentu – kaže predsjednica Vudrag, dodavši kako sve aktivnosti tijekom godine za boljitak zajednice, Udruga „Biserna dolina“ provodi u suradnji s Mjesnim odborom Grešćevina – Retkovec Svibovečki te DVD-om Grešćevina.

1 — 16
2 — 16
3 — 16
4 — 16
5 — 16
6 — 16
7 — 16
8 — 16
9 — 16
10 — 16
11 — 16
12 — 16
13 — 16
14 — 16
15 — 16
16 — 16
11.05.2018
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content