Menu

COFA – Contemporary Folklor Adventure (suvremena folklorna avantura)

COFA – Contemporary Folklor Adventure (suvremena folklorna avantura), izuzetno je važan događaj koji će drugu godinu zaredom okupiti veliki broj ljubitelja glazbe i plesa zahvaljujući bogatom sadržajnom programu.

  • U periodu od 09. – 14. srpnja 2023. godine ovaj će festival okupiti atraktivne folklorne skupine iz cijelog svijeta, a čast službene ceremonije otvorenja pripala je Varaždinskim Toplicama.
  • COFA će službeno započeti u nedjelju, 09. srpnja s početkom u 19:30 h na glavnom gradskom trgu u Varaždinskim Toplicama, a program će se u Varaždinskim Toplicama nastaviti i u ponedjeljak, 10. srpnja.
  • Sudjelovati će atraktivne folklorne skupine iz 5 zemalja (MEKSIKO, SAD, RUMUNJSKA, POLJSKA I GRUZIJA) te naravno naši domaći folklorni sastavi.
  • Od domaćih folklornih grupa predstaviti će se Varaždinski folklorni ansambl, KUD „Toplice“ iz Varaždinskih Toplica, KUD „Braća Radić“ iz Općine Visoko, dramska družina Ozana, KUD „Klaruš“ iz Maruševca, KUD “Ljuba voda“ iz Ljubešćice te KUD „Marof“ iz Novog Marofa.
  • Tijekom trajanja festivala održat će se čak 27 programskih sadržaja. Uz mnogobrojne folklorne nastupe, bit će tu i kreativne folklorne i pjevne radionice pod nazivom „Kreativni folklorni lab“, izrada tradicijskog nakita, razne izložbe te predstavljanje gastronomije Varaždinske županije. Službena ceremonija zatvaranja festivala održat će se 14. srpnja, s početkom u 19:30 sati u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu.
  • Za ovaj prekrasan događaj sve riječi zahvale možemo uputiti i samoj idejnoj začetnici projekta, gospođi Petri Golubar koja je i sam projekt pokrenula prošle godine.
  • Što se tiče samog cilja festivala, direktorica, gospođa Petra Golubar istaknula je da su to upravo prezentacija kulturne baštine, ali i razmjena iskustava. S obzirom na šaroliko područje folklornih sastava cilj bi itekako trebao biti ispunjen i omogućiti različitim kulturama dovoljno atraktivnosti i poznanstava temeljem cjelokupnog programa.
  • U nastavku možete provjeriti ovogodišnji program te mali dašak atmosfere prošlogodišnjih nastupa.
1 — 16
2 — 16
3 — 16
4 — 16
5 — 16
6 — 16
7 — 16
8 — 16
9 — 16
10 — 16
11 — 16
12 — 16
13 — 16
14 — 16
15 — 16
16 — 16
06.07.2023
Grad Varaždinske Toplice

Ostale Novosti

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content