Menu

Dan bez zvona u topličkoj školi – provedeno niz ekološko – edukativnih radionica

Nedavno je našoj školi, već peti put, potvrđen status Ekoškole, a ponosni smo što je ove godine to zlatni status. Tijekom cijele godine u našoj se školi kontinuirano provode aktivnosti kojima osvješćujemo učenicima važnost očuvanja okoliša i pridonosimo podizanju ekološke svijesti. U središnjoj radnoj akciji,  22.svibnja 2018. proveli smo niz ekoloških radionica, čišćenje okoliša škole i otvorenje “Vrteka” koji je dobio novo ruho.

U sklopu EU projekta „Školska shema“ u prvim i drugim razredima održane su  kušaonice jagoda u organizaciji  Savjetodavne službe Varaždin. Kušaonicu je proveo Davor Brečak, a učenici su uz kušanje jagoda ispunjavali anketni listić ( vanjski izgled, okus jagoda i opći dojam).

Treći razredi prisustvovali su radionici u organizaciji topličkog muzeja. Izradili su vjenčiće od prirodnih materijala kakve su nosili Rimljani. Četvrti su razredi također iskazali svoje vještine i kreativnost u izradi glazbenih instrumenata od recikliranih materijala.

Peti, šesti i osmi razredi u zelenoj ophodnji uredili su i očistili okoliš škole, ali i gredice luka i češnjaka u  školskome vrtu.

Učiteljice Mara Malenica i Ana Vuković za sedme su razrede, u sklopu BEErasmus eTwinning projekta Pčele (Bienen), provele kušaonicu meda uz radionicu u kojoj ih je profesorica biologije i kemije Ana Vuković upoznala s vrstama meda, prepoznavanju pravoga meda i ljekovitosti meda. Sedmaši su također sudjelovali u predavanju ” Kako dresirati pčele” koje je proveo Davor Brečak iz Savjetodavne službe Varaždin.

Kruna svih aktivnosti bilo je okupljanje svih učitelja i učenika ispred školskog vrta koji je poprimio novo ruho, izgrađena je ograda i kompostana.  Ravnateljica škole Goranka Štefanić zahvalila se svima koji su doprinijeli novom izgledu vrta, osobito Miri Vukoviću, Branku Ražovu, Kruni Hrastiću, Joži Prstecu, tehničkom osoblju škole i svim čistačicama. Nakon prigodnog govora i zahvala “Vrtek” je svečano otvoren rezanjem crvene vrpce.

1 — 4
2 — 4
3 — 4
4 — 4
23.05.2018
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content